Arūnas Karaliūnas. Šalin rankas nuo eksperimentų!

2017-ųjų išvakarėse puolus rinkti Metų žmones, Metų vestuves ar Metų skyrybas nereikėtų numoti ranka ir į kai kurių asmenų pastangas savaip nuspalvinti pilką kasdienybę.

Kaune po aštuoniolikos metų atidaryti namai, kuriuose galės pernakvoti neblaivūs asmenys<br>M. Patašiaus nuotr.
Kaune po aštuoniolikos metų atidaryti namai, kuriuose galės pernakvoti neblaivūs asmenys<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2016, 7:11 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:12 PM

Pavyzdžiui, naujovėmis garsėjančiame Kaune šiemet mėginta įsitikinti, kaip veikia dar niekur neregėtas projektas. Bet tas Metų titulo vertas eksperimentas buvo brutaliai nutrauktas.

Prisiminkime. Miesto valdžia šiemet atidarė nakvynės namais pavadintą blaivyklą, kad medikams ir policijos pareigūnams nekiltų klausimų, kur vežti svaigalų padauginusius žmones.

Regis, visi patenkinti – įstaigai netrūksta klientų, o pastarieji džiaugiasi atsibudę šiltuose pataluose, nors už tokią paslaugą ir tenka praverti piniginę.

Tačiau darnią veiklą sujaukė alkoholio matuokliais apsiginklavę policininkai, kurių taikiniu tapo du neblaivūs blaivyklos darbuotojai – slaugytoja ir apsaugininkas.

Nesupratingi pareigūnai kažkodėl negalėjo patikėti tų darbuotojų aiškinimais, kad jie tiesiog pabandė atlikti eksperimentą siekdami savo kailiu išbandyti, kaip praktiškai veikia kavinės-blaivyklos projektas.

O juk tokia sistema galėjo būti įrašyta net į „valstiečių“ tautos blaivinimo programą.

Įsivaizduokite: svaigalų padauginusiems kavinės-blaivyklos lankytojams nereikėtų rūpintis rizikinga kelione namo, juos tereikėtų nukreipti į gretimą patalpą, kurioje dirbtų išblaivinimo paslaugas teikiantys specialistai. Be abejo, gatvėse visai neliktų girtuoklių, kurie rodo prastą pavyzdį jaunajai kartai ir kenkia valstybės įvaizdžiui.

Negana to, jei abstinentai „valstiečiai“ įgyvendins visus savo užmojus ir alkoholiu prekiaujančių parduotuvių kaimuose neliks, tokios kavinės-blaivyklos, galbūt įsteigtos kiekvienoje seniūnijoje, taptų vienintele gaivia (ir saugia) oaze kelių ar kelių dešimčių kilometrų spinduliu, kur būtų galima išlenkti bokalą tegu ir pabrangusio alaus.

Tad ko laukti? Prisimindami kauniečių eksperimentą prie darbų pulkime iškart po Naujųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.