Mantas Adomėnas apklaustas „MG Baltic“ byloje: teisėsaugą sudomino pokalbiai prie vyno

Konservatorius Seimo narys Mantas Adomėnas penktadienį apklaustas kaip liudytojas koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Tai patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba. Politiko apklausa truko apie porą valandų.

M.Adomėnas teigė, kad teisėsaugą sudomino jo susitikimai ir diskusijos su R.Kurlianskiu prie vyno.<br>Montažas
M.Adomėnas teigė, kad teisėsaugą sudomino jo susitikimai ir diskusijos su R.Kurlianskiu prie vyno.<br>Montažas
Konservatorius M.Adomėnas kaip liudytojas apklaustas „MG Baltic“ byloje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konservatorius M.Adomėnas kaip liudytojas apklaustas „MG Baltic“ byloje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
M.Adomėnas teigė, kad teisėsaugą sudomino jo susitikimai ir diskusijos su R.Kurlianskiu prie vyno.<br>T.Bauro nuotr.
M.Adomėnas teigė, kad teisėsaugą sudomino jo susitikimai ir diskusijos su R.Kurlianskiu prie vyno.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Bartkutė, BNS inf.

Feb 17, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 9:31 PM

Konservatorius pripažino, kad per pastaruosius kelerius metus kelis kartus buvo susitikęs prie vyno taurės su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir tai sudomino teisėsaugos pareigūnus.

„Tiesą sakant, buvau apklaustas kaip paprastas liudytojas. Pirmiausia dėl to, kad keletą kartų su Raimondu Kurlianskiu buvome susitikę padiskutuoti apie politiką prie vyno.

Esu pasižadėjęs nieko nepasakoti apie apklausos turinį. Galiu tik tiek pasakyti, kad kaip paprastas liudytojas dėl tų susitikimų, kurių per porą metų buvo kokie šeši kartai“, – portalui lrytas.lt aiškino M.Adomėnas.

Konservatorius teigė, kad tie susitikai buvo įtraukti į jo kalendorių, jų neslėpė ir padėjėjai žinojo. Tačiau pripažino, kad jo darbotvarkėje viešai tai nebuvo skelbiama.

Diskutavo apie politinius dalykus

Pasiteiravus apie ką dar buvo kalbama susitikimuose su verslininku R.Kurlianskiu, konservtorius teigė, kad apie politinius dalykus: „Apie tai, kaip pasibaigs savivaldos rinkimai, kaip pasibaigs partijos pirmininko rinkimai, ko reikia laukti iš Seimo rinkimų“, – sakė jis.

Porą valandų STT apklausiamas konservatorius turėjo aiškintis apie žmones, kuriuos pažįsta, nuo kada ir kaip bendravo. „Net apie tokius žmones, kuriuos iš viso tik Seimo salėje esu matęs ir tokių žmonių yra gan daug. Kol išspausdina protokolą, jį perskaito, patikrina klaidas, tai normalus laikas“, – teigė pašnekovas.

Neaptarinėjo jokių įstatymų ar pataisų

Vienas teisėsaugos tiriamų epizodų buvusio liberalų vadovo Eligijaus Masiulio byloje yra susijęs su greitaisiais kreditais ir Seime svarstytomis Vartojimo kredito įstatymo pataisomis, kurios turėjo užkirsti kelią griežtesnėms kreditų taisyklėms.

M.Adomėnas buvo vienas iš nedaugelio konservatorių, kuris balsavo už Šarūno Gustainio inicijuotas pataisas.

Konservatorius sakė su R.Kurlianskiu neaptarinėjęs jokių konkrečių įstatymų projektų ar paramos už balsavimus Seime. Jis teigė, kad apie tai nebuvo kalbama ir apklausoje. „Nieko nežinau apie jokias pataisas“, – sakė M.Adomėnas.

M.Adomėnas yra vienas iš Demokratinės politikos instituto steigėjų. Pasak jo, šis institutas pastaruosius kelerius metus paramos iš „MG Baltic“ negavo. Koncerno santykiai su Demokratinės politikos institutu teisėsaugos pareigūnų nedomino, pridūrė politikas.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Vykdydama tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad jie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Teisėsaugos tyrime dėl politinės korupcijos taip pat apklausta ir dalis praėjusios kadencijos Seimo liberalų. Kaip specialieji liudytojai šiame tyrime buvo apklausti „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, koncerno valdybos narys Romanas Raulynaitis, Seimo narys liberalas Gintaras Steponavičius ir liberalas Šarūnas Gustainis, kuris sustabdė narystę partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.