Viktoras Pranckietis stebisi koalicijos broliais: nesupranta, kodėl socialdemokratai pasikeitė

Miškų ir urėdijų pertvarka – išmėginimas valdančiajai koalicijai. Seimo opozicijos frakcijos tiesia ranką ir remia „valstiečių“ pertvarkos planus, o valdančiosios koalicijos broliai socialdemokratai abejoja dėl pertvarkos. Ko verta valdančioji koalicija?

Seimo opozicijos frakcijos tiesia ranką ir remia „valstiečių“ pertvarkos planus, o valdančiosios koalicijos broliai socialdemokratai abejoja dėl pertvarkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo opozicijos frakcijos tiesia ranką ir remia „valstiečių“ pertvarkos planus, o valdančiosios koalicijos broliai socialdemokratai abejoja dėl pertvarkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-22 07:42, atnaujinta 2017-04-09 14:49

„Koalicijos partnerių lygtai pasikeitė nuomonė. Nežinau, ar tik viešoje erdvėje ar kaip. Tie patys koalicijos partneriai prieš trejetą metų bandė daryti tą pačią pertvarką. Tada tik buvo minimas 9 urėdijų skaičius. Kas pasikeitė, kodėl turėtų galvoti kitaip po trejų metų, jei dabar atsiradome bendroje koalicijoje ir turėtume išspręsti tokį klausimą?

Turbūt, kad nenusišalins koalicijos partneriai nuo šito sprendimo. Galbūt tai atskirų asmenų nuomonės“, – trečiadienio rytą Žinių radijuje kalbėjo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pasiteiravus, ar Seimo pirmininkui yra aiški takoskyra tarp opozicijos ir pozicijos, jų veiksmų, V.Pranckietis mano, kad politikoje atėjo nauja era.

„Racionalūs sprendimai priimami pagal kiekvienos frakcijos supratimą, atskirų žmonių supratimą. Tačiau čia neturėtume apsiriboti kažkokiu siauru galvojimu. Miškų reforma jau diskutuojama trečioje Vyriausybėje ir trečiame Seime, bet niekaip nepriimami sprendimai, kurių laukia visuomenė“, – sakė Seimo vadovas.

Pasak jo, reikia tik sveikinti, jei prie gerų sprendimų prisideda ir opozicija.

„Matyt, pritrūkdavo politinės valios. Dabar atrodo, kad nepritrūks tos politinės valios priimant sprendimus, kurie jau yra subrendę“, – sakė V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.