Siūlys palengvinti galimybes pabėgėliams deklaruoti gyvenamąją vietą

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar

Per metus Lietuvoje yra pateikiama apie 340 prieglobsčio prašymų ir apie 80 užsieniečių suteikiamas prieglobstis Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per metus Lietuvoje yra pateikiama apie 340 prieglobsčio prašymų ir apie 80 užsieniečių suteikiamas prieglobstis Lietuvoje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 8:50 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 11:46 PM

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą, Lietuvos Respublikoje gyvenantys asmenys privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba būti įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, į kurią užsieniečiai, kuriems suteiktas prieglobstis mūsų šalyje, neturi galimybės patekti.

Tuo tarpu būstus nuomojantys gyventojai dažniausiai nepageidauja, kad jų nuosavybės teise priklausančiame būste šie užsieniečiai deklaruotų savo gyvenamąją vietą, todėl jie susiduria su gyvenamosios vietos deklaravimo sunkumais, aiškinama nutarimo projekte.

Per metus Lietuvoje yra pateikiama apie 340 prieglobsčio prašymų ir apie 80 užsieniečių suteikiamas prieglobstis Lietuvos Respublikoje.

Pagal Lietuvos Respublikos įsipareigojimus įgyvendinant Europos Sąjungos Tarybos sprendimus į šalį iki metų pabaigos turėtų būti perkelti 1105 užsieniečiai, kuriems reikia prieglobsčio. Iki kovo 2 dienos jau perkelti 254 tokie užsieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.