Saulius Skvernelis išgirdo socialdemokratų signalą ir laukia naujojo lyderio žodžio

Premjeras Saulius Skvernelis mano, kad dvikovos dėl socialdemokratų lyderio posto baigtis gali pakeisti ir valdančiosios koalicijos sutartį tarp socialdemokratų ir „valstiečių“. Valdantieji su nekantrumu laukia naujojo socialdemokratų lyderio pozicijos – ar jie toliau nuspręs likti koalicijoje? Kaip tai gali pakeisti iš šono atrodančios trapios koalicijos likimą?

Premjeras mano, kad dvikovos dėl socialdemokratų lyderio posto baigtis gali pakeisti ir valdančiosios koalicijos sutartį tarp socialdemokratų ir „valstiečių“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Premjeras mano, kad dvikovos dėl socialdemokratų lyderio posto baigtis gali pakeisti ir valdančiosios koalicijos sutartį tarp socialdemokratų ir „valstiečių“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2017, 9:22 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:49 AM

„Ko gero, tikrai įtakos turės. Tai ir parodė pirmas turas – viena iš seniausių politinių partijų Lietuvos socialdemokratų partija ir jos nariai pasiuntė aiškią žinią, kad jie pasiryžę eiti atsinaujinimo ir reformų keliu“, – antradienį LRT radijuje kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Premjeras teigė, jog svarbiausia, kad naujasis socialdemokratų pirmininkas, nesvarbu, ar tai bus Mindaugas Sinkevičius, ar Gintautas Paluckas, kurie abu yra jauni, veržlūs, energingi žmonės, pristatytų savo viziją.

„Gali būti taip, kad atsiras įvairiausių pamąstymų dėl koalicijos. Iš savo pusės galiu pasakyti, kad frakcijoje nesvarstėme bendrosios pozicijos, dar būtų per anksti pasakyti, nes naujojo pirmininko dar nėra. Šiandien koalicijos sutartis yra tokia, kokia yra“, – sakė premjeras.

Pasak jo, norint keisti kažką, reikėtų galvoti apie tam tikras pozicijas, kurias socialdemokratai išsako rinkiminės kampanijos metu.

„Mano pozicija labai aiški – kol kas visi Vyriausybės ministrai mane tenkina ir aš nematau pagrindo nė vieno ministro keisti. Aš neįsivaizduoju, kaip būtų perskirstomos atsakomybės sritys tarp partnerių.

Jei atsirastų toks noras turėti kitokią sutartį, tai pirmiausia turėtų būti ši sutartis nutraukta. Bet kol kas nespėliojame.

Kada bus socialdemokratų pirmininkas, vadovybė, jų pozicijos išdėstytos – ko jie pageidauja, ko jie norėtų ir kaip matytų bendro darbo galimybes, tada frakcijoje sėsime kalbėtis“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Pirmadienį spaudos konferencijos metu abu kandidatai į pirmininko postą teigė, kad vienas iš pirmųjų darbų po rinkimų – santykių su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga koalicijoje persvarstymas.

Tiesa, paklausti, ar tai reiškia, kad bus aktyviai siekiama pakeisti koalicijos sutartį, itin konkrečių atsakymų jie nepateikė, o apsiribojo pažadais, kad bus siekiama aktyvaus dialogo, mat dabartinė situacija partijos narių netenkina.

Pirmajame socialdemokratų pirmininko rinkimų ture didžioji intriga buvo tarp Mindaugo Sinkevičiaus, kurį iškėlė 18 partijos skyrių, ir Gintauto Palucko, palaikomo 20 partijos skyrių.

Antrasis rinkimų turas vyks balandžio 20, 21 ir 22 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.