Kol „valstiečiai“ ruošia apynasrį rūkaliams, Saulius Skvernelis juos bando atvesti į protą

Priėmę alkoholio ribojimo pataisų paketą „valstiečiai“ imasi į tabako mėgėjus nukreiptų draudimų. Premjeras Saulius Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.

 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.<br> Montažas
 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.<br> Montažas
 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.
 S.Skvernelis peikia naujus valdančiųjų užmojus ir ragina atsitraukti nuo naujų represinių priemonių.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 8:44 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 11:36 AM

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas įregistravo „valstiečiai“ ir keli socialdemokratai. Jie siūlo uždrausti rūkyti arčiau kaip 10 metrų nuo vaikų ir jaunimo iki 18 metų, nėščių moterų, laisvalaikio ir poilsio vietose lauke, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai.

Dabar rūkyti šalia nepilnamečių ir nėščiųjų negalima tik automobiliuose. Taip pat rūkalius siūloma išguiti iš daugiabučių namų, balkonų, terasų, galerijų, jie negalėtų rūkyti ir lauke arčiau kaip 20 metrų nuo daugiabučių, vaikų žaidimo, sporto bei poilsio aikštelių, 10 metrų nuo visuomeninio transporto aikštelių.

Premjeras S.Skvernelis ketvirtadienio rytą Žinių radijuje pažymėjo, kad tokie draudimai būtų sunkiai įgyvendinami, ir ragino šios minties atsisakyti.

„Tą galėtų susitvarkyti pati bendruomenė ir nemanau, kad čia reikia valstybės įsikišimo. Kiekvienu atveju tarpusavio santykiuose turime įvairiausių problemų ir bandant pajungti valstybės represinį aparatą tiems santykiams reguliuoti arba užtikrinti – tai nežinau... Mano asmenine nuomone, nemanau, kad tai veiktų“, – teigė Vyriausybės vadovas.

„Problema yra. Daugiabučiuose yra didelė dalis nerūkančių žmonių, o balkonuose rūkantys žmonės, ypatingai vasaros laikotarpiu, kai kenksmingi dūmai patenka į butus – tai yra didžiulė problema.

Bet šioje situacijoje nemanau, kad problemą reikėtų spręsti mirusia teisės norma. Jei toks draudimas būtų padarytas – tai iš esmės jis būtų pakankamai sudėtingai kontroliuojamas ir įrodinėjamas“, – teigė pašnekovas.

Premjeras pažymėjo, kad policijos pajėgos šiandien mažėja ir susiduria su daug iššūkių, o dar turėtų reaguoti į „tam tikrus kultūrinius pažeidimus“.

„Manau, kad tokie apribojimai gali būti išspręsti ir atsakyti kitokiais būdais, nes tikrai nesutikčiau, kad šiuo atveju policijai reikėtų užkrauti dar vieną iš funkcijų, kuri keltų tam tikrą įtampą tarp policijos ir visuomenės. Nemanau, kad tai išspręstų problemą iš esmės“, – sakė premjeras.

Pasak premjero, pati namo bendruomenė gali rasti sprendimus ir dažniausiai patys išsiaiškina tokius dalykus – įrengia rūkymo vietas ar kitaip išsiaiškina tarpusavyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.