Europos Parlamentas spręs Rolando Pakso neliečiamybės klausimą

Europos parlamentarai trečiadienį plenariniame posėdyje balsuos dėl Rolando Pakso teisinio imuniteto panaikinimo. Panaikinti R.Paksui imunitetą siūlo Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetas Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymu.

R.Paksas įžvelgia susidorojimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Paksas įžvelgia susidorojimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 1:11 PM

Pats R.Paksas sprendimo išvakarėse išplatintame pranešime savo bylą vadina politiniu persekiojimu, teigia esąs nekaltas ir reikalauja nutraukti bylą.

„Tai kas dabar yra bandoma padaryti Lietuvoje, neturi nieko bendro nei su teisingumu, nei su visuomenės interesų apsauga. Lietuvos teismai jau yra priėmę dvi nutartis dėl to, kad skubotai sukurpta byla netinkama teisminiam nagrinėjimui dėl esminių proceso dalyvių teisių suvaržymo, o Lietuvos Respublikos Seimas nedavė leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį, dalyvavusį šios bylos tyrimą kontroliavusį prokurorą kritikuojančiame pikete“, - teigiama R. Pakso išplatintame pareiškime.

ELTA primena, kad apie galimybę kreiptis į EP Generalinė prokuratūra pranešė dar pernai kovo pradžioje. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad R.Paksas galėjo paimti didelės vertės - 15 tūkst. eurų – kyšį mainais už poveikį statybų inspekcijai. Tvarkos ir teisingumo partijos pirmininkas buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas ikiteisminiame tyrime dėl galimai daryto poveikio pripažįstant Prienuose naujai pastatytą „Norfos“ prekybos centrą tinkamu eksploatacijai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.