Vardines prezidentų stipendijas galės gauti ir nevalstybinių aukštųjų mokyklų studentai

Į vardines prezidentų stipendijas galės pretenduoti ir nevalstybinių universitetų bei kolegijų studentai, nusprendė Vyriausybė.

 Iki šiol šias stipendijas galėjo gauti tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentai. <br> M.Astrausko nuotr.
 Iki šiol šias stipendijas galėjo gauti tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentai. <br> M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 3:57 PM

Iki šiol šias stipendijas galėjo gauti tik valstybinių aukštųjų mokyklų studentai. Nuo 2018 metų jos bus prieinamos ir studijuojantiesiems nevalstybinėse mokyklose.

Kaip nurodo Švietimo ir mokslo ministerija, geriausiems aukštųjų mokyklų studentams kasmet numatoma iki 30 vardinių stipendijų – po penkias kiekvienai iš šešių studijų sričių. Technologijos mokslų studentams skiriamos Jono Žemaičio, socialinių mokslų – Algirdo Brazausko, biomedicinos mokslų – Kazio Griniaus, fizinių mokslų – Aleksandro Stulginskio, humanitarinių mokslų ir meno studijų atstovams atitenka Antano Smetonos vardo stipendijos.

Prezidentų stipendijos skiriamos vieniems studijų metams už gerus akademinius pasiekimus ir aktyvią mokslinę veiklą. Kandidatai stipendijoms atrenkami atsižvelgiant į mokymosi rezultatus, studijų, mokslinės ir meninės veiklos įvertinimus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose, mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus.

Iš kiekvienai studijų sričiai numatytų penkių vardinių stipendijų po vieną skiriama kolegijų studentui (190 eurų kas mėnesį), po dvi – siekiantiesiems bakalauro laipsnio universitetuose (190 eurų) ir po dvi – magistrantūros studentams (266 eurai).

Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.