Į etikos sargų akiratį paklius dar vienas „valstietis“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga žada kreiptis į Seimo etikos ir procedūrų komisiją po to, kai praėjusią savaitę, balsuojant dėl urėdijų reformos, nenusišalino „valstietis“, buvęs miškininkas Kęstutis Bacvinka. 

„Valstietis“, buvęs miškininkas Kęstutis Bacvinka. <br> T.Bauro nuotr.
„Valstietis“, buvęs miškininkas Kęstutis Bacvinka. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV naujienų tarnyba, LRT RADIJAS, LRT.lt

Jul 10, 2017, 8:45 AM, atnaujinta Jul 10, 2017, 8:46 AM

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad už alternatyvųjį, o ne vyriausybės pasiūlymą balsavęs jų frakcijos narys Kęstutis Bacvinka turėjo nusišalinti nuo sprendimo.

Parlamentaro K. Bacvinkos balsas lėmė, kad buvo pritarta alternatyviam reformos scenarijui. Seimo Aplinkos apsaugos komitetas praėjusią savaitę pritarė ne vyriausybės, o opozicijos atstovų siūlomoms Miškų įstatymo pataisoms.

Pagal kompromisinį siūlymą, urėdijos būtų pertvarkomos etapais – vietoj dabar veikiančių 42-iejų liktų nuo 15-os iki 25-ių, o nuo 2020-ųjų urėdijų skaičių nustatytų vyriausybė.

Jeigu etikos komisija priimtų svarstyti skundą, tikėtina, kad parlamentarai kitą savaitę reformos nespėtų apsvarstyti, kaip planuota, ir sesija būtų pratęsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.