R.Vaisbrodas paskirtas LŽB vykdančiuoju direktoriumi

 Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) vykdančiuoju direktoriumi paskirtas Renaldas Vaisbrodas, šiuo metu einantis Liberalų sąjūdžio atsakingojo sekretoriaus pareigas. 

Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) vykdančiuoju direktoriumi paskirtas Renaldas Vaisbrodas.<br> Asmeninio archyvo/Facebook nuotr.
Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) vykdančiuoju direktoriumi paskirtas Renaldas Vaisbrodas.<br> Asmeninio archyvo/Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 3:27 PM, atnaujinta Aug 4, 2017, 5:39 PM

„Liberalų sąjūdyje būsiu iki rugsėjo ketvirtos dienos. Rugsėjo ketvirtą dieną pradėsiu darbą Lietuvos žydų bendruomenėje“, – BNS sakė jis, paklaustas, kaip derins esamas ir naująsias pareigas. 

R.Vaisbrodas yra dirbęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju užsienio politikai, Europos Parlamente dirbo Europos liberalų ir demokratų aljanso frakcijos vadovo Guy Verhofstadto (Gi Verhofstato) patarėju užsienio politikos klausimais. 

„Esu žydo ir lietuvės vaikas, kuris užaugo dvikalbėje aplinkoje, kur mažai buvo kalbama apie žydų kultūrą, papročius ar religiją. Man tai nepažinta, neatrasta tapatybės dalis“, – motyvaciniame laiške Lietuvos žydų bendruomenei rašė R.Vaisbrodas. 

Liberalų sąjūdžio vadovas Remigijus Šimašius sako, kad iš R.Vaisbrodo nuo rugsėjo laikinai pareigas perims jo pavaduotoja Justė Kisinaitė, vėliau bus ieškoma nuolatinio sekretoriaus. R.Šimašius sako esąs dėkingas R.Vaisbrodui, atėjusiam į sekretoriatą politinės korupcijos istorijos įkarštyje, už jo indėlį skaidrinant partiją, jos valdymo procesus. 

„Esame su juo šnekėję – manau, kad jam pačiam bus aktualu ateityje ir politinė karjera, o pas mus kadangi yra principas – arba dalyvauji sekretoriate, arba eini į politiką, viliuosi, atriš rankas ir rinkimuose dalyvauti“, – sakė R.Šimašius. 

Tai patvirtino ir pats R.Vaisbrodas. 

„Tikrai lieku Liberalų sąjūdžio partijos nariu, o politinėje partijoje vieną iš dalykų, ką nariai daro, tai dalyvauja rinkimuose. Tikrai neatmetu tokios galimybės“, – sakė jis. 

Anksčiau Lietuvos žydų bendruomenės vykdančiojo direktoriaus pareigas ėjo Simonas Gurevičius, kuris gegužę buvo išrinktas Vilniaus žydų bendruomenės pirmininku. S.Gurevičius siekia, kad neteisėtais būtų pripažinti tą patį mėnesį vykę Lietuvos žydų bendruomenės vadovo rinkimai, kurių metu Faina Kukliansky buvo perrinkta antrai ketverių metų kadencijai. 

Savo ruožtu F.Kukliansky protestuoja prieš S.Gurevičiaus išrinkimą Vilniaus žydų atstovu. 

Pagal 2011 metų surašymo duomenis, Lietuvoje gyvena apie 3 tūkst. žydų.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.