Planuojama peržiūrėti diplomatinio atstovavimo tinklą

Vyriausybė ketina peržiūrėti diplomatinio atstovavimo tinklą - gali būti atsisakoma kai kurių ambasadų Europos šalyse, stiprinant dėmesį ekonomiškai sparčiai augančioms valstybėms Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Vilniuje iš viso pasaulio susirinko Lietuvos diplomatai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniuje iš viso pasaulio susirinko Lietuvos diplomatai. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 11:21 AM, atnaujinta Aug 12, 2017, 11:23 AM

Pasak premjero Sauliaus Skvernelio patarėjo užsienio politikos klausimais Deivido Matulionio, dėl diplomatinių atstovybių tinklo peržiūros pirmiausia savo žodį turi tarti tiesiogiai už šalies užsienio politiką atsakingas prezidentas, taip pat Seimas.

„Todėl sprendimai turi būti suderinti. Šiuo metu jie kaip tik derinami. Numatyti tam tikri, nesakyčiau, kad labai jau kardinalūs pasikeitimai, bet jų turėtų būti“, - „Lietuvos žinioms“ sakė premjero patarėjas.

Jo teigimu, peržiūrint atstovybių tinklą siekiama skirti daugiau dėmesio ekonominei diplomatijai - gali būti stiprinamas personalas Lietuvos atstovybėse Kinijoje ir Japonijoje, daugiau dėmesio skiriama Pietų Amerikos bei Afrikos šalims.

Šiuo metu užsienio valstybėse Lietuva turi 39 ambasadas, veikiančias keturiuose žemynuose. Daugiausia jų - 27 - Lietuvos interesams atstovauja Europos šalyse.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.