Kaunietę nuvylė ekstrasensas Maksimas Gordejevas: „Žadėjęs padėti, nėrė į krūmus“

Kaune gyvenanti Jolita Zovienė, mėgindama rasti savo nužudytos 86 metų tetos Valerijos Urmonienės kūną, nusivylė per televiziją mėgstančiu demonstruoti savo neva ypatingas galias 30-mečiu ekstrasensu Maksimu Gordejevu. 

Ekstrasensas M.Gordejevas nuvylė nužudytos pensininkės iš Kauno V.Urmnienės dukterėčią J.Zovienę.<br> Laidos "Anapus nežinomybės" rengėjų nuotr.
Ekstrasensas M.Gordejevas nuvylė nužudytos pensininkės iš Kauno V.Urmnienės dukterėčią J.Zovienę.<br> Laidos "Anapus nežinomybės" rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 6:09 PM, atnaujinta Aug 28, 2017, 6:42 PM

Pastarasis pas dar šių metų sausį buvo atvykęs pas J.Zovienę su vienos televizijos filmavimo grupe. 

Prieš ekstrasenso apsilankymą žiniasklaida plačiai rašė apie V.Urmonienės paieškas Kauno mariose ir kituose vandens telkiniuose, jos ir dar vienos pensininkės, Nijolės Vaškevičienės nužudymu įtariamą 25 metų teisę studijavusį Karolį Neorą. Jaunuolis jas abi pažinojo – moterys buvo jo kaimynės. 

„Aiškiaregys“ su televizininkais iš pradžių lankėsi J.Zovienės namuose Dainavos rajone, o paskui atvyko į Kauno centre esantį daugiabutį, kuriame gyveno V.Urmonienė. 

Bendravo ir su katinu

Susitikęs su J.Zoviene, ekstrasensas savo regėjimus dėstė žvelgdamas į veidrodį ir degindamas žvakę. 

Porindamas, kad  V.Urmonienės namų veidrodis matė mirtį, M.Gordejevas nukreipė žvilgsnį į kambaryje filmavimo metu buvusį katiną.

Ekstrasensas teiravosi keturkojo, ar jis matė, kas įvyko. 

„Gavau neigiamą atsakymą“, – pritūpęs prie katino su žvake, ištarė televizijos išgarsintas M.Gordejevas. 

Tačiau ekstrasensas apie nusikaltimą žinojo geriau už gyvūną – į svečius pas V.Urmonienę atėjęs jaunuolis jai  įpylė kažkokio „blogo“ skysčio.

„Jaučiu lyg jis būtų atėjęs į pasimatymą, nepaisant amžiaus skirtumo. Atėjo ne tuščiomis, o nešinas alkoholinio gėrimo butelį“, – prieš filmavimo kameras aiškino M.Gordejevas. 

„Pagal M.Gordejevą, V.Urmonienė esą susmuko koridoriuje, o žudikas jos kūną išvežė ir paslėpė“, – prisiminė J.Zovienė. 

Kalbėdamas ekstrasensas tai pirštą prie lūpų pridėdavo, tai prieš veidrodį pasisukiodavo – matyt, kad atrodytų įtaigiau. 

Pakartojo, ką rašė žurnalistai

Vėliau grupė žmonių iš buvusio V.Urmonienės buto nuvyko prie Kauno marių, netoli hidroelektrinės.

Prieš išvykstant M.Gordejevas pakartojo tai, kas anksčiau buvo ne kartą skelbta žiniasklaidoje: dingusios pensininkės kūnas greičiausiai yra vandenyje, o ne užkastas po žeme: „Matau vandenį – 4-5 metrai, gal giliau“. 

Ekstrasensas tarsi naujieną pateikė, jog įtariamasis žudikas, sprukdamas iš aukos namų, susižeidė – maždaug mėnuo prieš laidos filmavimą žiniasklaidos priemonės rašė, kad įtariamasis, šokdamas iš trečio aukšto, susilaužė koją. 

Žadėjo padėti pavasarį

Būdamas prie Kauno dėstė, jog pensininkės palaikai paslėpti Kauno marių dalyje, kur buvo jos sodo namelis. Būtent ten jų reikia ieškoti narams. 

Laumėnų kaime prie Kauno marių V.Urmonienė turėjo sodo namelį. Greta jos sklypą sodininininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima. 

Apie šiuos faktus taip pat buvo viešai skelbta. 

Laidos filmavimas vyko sausį. Atsisveikindamas su J.Zoviene ir jos vyru Algimantu, M.Gordejevas sakė, kad paieškomis bus galima užsiimti pavasarį, mariose nutirpus ledui. 

Ekstrasensas pasiūlė susisiekti gegužės mėnesį – jis drauge su narais atvyksiąs prie Kauno marių ir padėsiantis surasti V.Urmonienės kūną. 

Jį surasti esą bus galima per vieno komercinio televizijos kanalo darbuotojus. 

Pats dingo kaip į vandenį

„Atėjus pavasariui, ėmėme ieškoti M.Gordejevo, tačiau jį surasti, pasirodo – misija neįmanoma“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo J.Zovienė.

„Aiškiaregys“ pats prapuolė kaip į vandenį. 

Laidos kūrėjai pasiūlė J.Zovienei susisiekti su M.Gordejevu tiesiogiai, nurodė ukrainietišką telefono numerį. 

Kaunietė vėliau sužinojo, kad tai – jo atstovų Ukrainoje numeris.

Atsiliepdavę žmonės prisistatydavo administratoriais, žadėdavo M.Gordejevui perduoti V.Urmonienės artimųjų prašymus dalyvauti jos paieškose, bet niekas su J.Zoviene nesusisiekė. 

J.Zovienė sužinojo ir M.Gordejevo asmeninio telefono numerį. 

„Ekstrasensas elgdavosi keistai. Iš balso pažindavau, kad atsiliepia M.Gordejevas, tačiau jis apsimesdavo administratoriumi ir tikindavo, jog perduos mano prašymus pačiam sau, M.Gordejevui. 

Ne kartą jam rašėme ir elektroniniu paštu, bet jokio atsakymo iki šiol negavome“, – nusivylusi pasakojo J.Zovienė. 

M.Gordejevas laimėjo Ukrainoje rengiamus vadinamus tarptautinius ekstrasensų mūšius, šmėžuodavo Lietuvos televizijos kanalų laidose. 

Po garsaus aktoriaus Vytauto Šapranausko mirties M.Gordejevas leido sau pareikšti, jog neva susisiekė su aktoriaus dvasia per specialų seansą, o televizininkai vardan reitingų plačiai išreklamavo farsą primenančią laidą. 

Surinko svarių įrodymų

2015 metų sausio pabaigoje dingus be žinios dviem kaunietėms – 86 metų Valerijai Urmonienei ir 63 metų Nijolei Vaškevičienei – kriminalistų žvilgsniai nukrypo į Vytauto Didžiojo universitete teisę studijavusį K.Neorą. Vaikinas buvo šių pensininkių kaimynas. 

N.Vaškevičienė gyveno Kauno Kalniečių rajone, toje pačioje daugiabučio laiptinėje kaip ir K.Neoras. 

Sovietinių laikų prekybininkė, ilgametė Kauno prekybos organizacijų vadovė V.Urmonienė turėjo sodo namelį Laumėnų kaime (Kauno r.). Greta jos sklypą sodininkų bendrijoje buvo įsigijusi ir K.Neoro šeima. 

Įtariama, kad N.Vaškevičienė buvo nužudyta sausio 23 dieną, o V.Urmonienė – sausio 26-ąją. Vienišos pensininkės greičiausiai pačios įsileido žudiką – įsilaužimo ar grumtynių pėdsakų jų būstuose neaptikta.

K.Neoras dėl dvigubos žmogžudystės yra teisiamas, paskirta jo prichiatrinė ekspertizė, ar jis pakaltinamas. Šiuo metu rašomos ekspertizės išvados. 

Nors pensininkių kūnai nesurasti, pareigūnai surinko daug svarių K.Neoro kaltės įrodymų. 

K.Neoras, kaip įtariama, savo aukų kūnus nuvežė į Kauno rajoną ir nuskandino tvenkinyje, esančiame šalia Kauno marių ir Laumėnų kaimo sodų. 

Buvusį VDU studentą klampina DNR tyrimas, pokalbių telefonu išklotinės ir kiti po kruopelę surinkti įrodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?