Į Kalėjimų departamento vadovus galės pretenduoti ne tik pareigūnai

Teisingumo ministerija trečiadienį pranešė paskelbusi naują atranką Kalėjimų departamento direktoriaus pareigoms eiti.

R.Neverbicko nuotr.
R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2017, 8:59 AM

Anot ministerijos, sudarytos sąlygos atrankoje dalyvauti daugiau pretendentų – į šias pareigas dabar galės pretenduoti ne tik asmenys, turintys patirties uždarose statutinėse institucijose, bet ir dirbantys valstybės tarnyboje.

Numatyta, kad kandidatai privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities teisės, vadybos ir verslo administravimo, viešojo administravimo krypties išsilavinimą: bakalauro ir magistro arba jam prilygintą vientisųjų studijų magistro laipsnį.

Jiems taip pat būtina turėti ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, tai gali būti vadovavimas institucijai, įstaigai ar įmonei arba institucijos, įstaigos, įmonės padaliniui.

Be to, pretendentams būtina darbo patirtis viešojo administravimo, vadybos, socialinio darbo srityse arba teisinio darbo, darbo statutinėje valstybės tarnyboje ar profesinėje karo tarnyboje.

„Dabartinės ir būsimų atrankų tikslas – modernizuoti Kalėjimų departamento sistemos įstaigų vadybą, pritraukti žmonių, kurių žinios, aukšta kompetencija padėtų pertvarkyti šios labai atsakingos ir sudėtingos sistemos valdymą. Privalome užtikrinti, kad įstaigų veikla būtų skaidri ir neliktų jokių prielaidų piktnaudžiauti tarnyboje“, – ministerijos pranešime cituojama teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

„Gėda prieš visuomenę, kad kai kurie pareigūnai, kuriems patikėta prižiūrėti ir padėti perauklėti nusikaltusius asmenis, patys imasi neteisėtų veiksmų. Tokie šešėliai nepelnytai menkina pataisos pareigūnų tarnybos autoritetą“, – sakė ji.

Pasak ministrės, naujam vadovui bus keliami ir pareigūnų darbo sąlygų, psichologinio klimato įstaigose gerinimo uždaviniai.

Pretendentai į Kalėjimų departamento vadovus dokumentus gali pateikti iki rugsėjo 11-osios.

Nuolatinio vadovo šis departamentas neturi nuo kovo, kai nesulaukusi tarnybinio patikrinimo pabaigos dėl neskaidrių viešųjų pirkimų, kitų pažeidimų iš pareigų pasitraukė tuometinė jo vadovė Živilė Mikėnaitė.

Pirmąją atranką į šias pareigas laimėjo anksčiau jas ėjęs Artūras Norkevičius, bet teisingumo ministrė nusprendė jo neskirti į pareigas ir skelbti naują atranką.

Naują atranką nutarta skelbti ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui pareiškus, kad sovietmečiu dvelkiančiai kalėjimų sistemai reikalingas su ja nesusijęs vadovas. A.Norkevičius iki 2014 metų yra vadovavęs Kalėjimų departamentui.

Anot Teisingumo ministerijos, A.Norkevičiui einant Kalėjimų departamento direktoriaus pareigas valstybiniai auditoriai kalėjimų sistemos įstaigose nustatė sisteminių ir tęstinių trūkumų planuojant, valdant ir kontroliuojant valstybės biudžeto asignavimus, valstybės turtą, viešuosius pirkimus, žmogiškuosius išteklius.

Susidomėjimas padėtimi kalėjimų sistemoje kilo, kai Kauno tardymo izoliatoriaus vyriausioji buhalterė Rasa Kazėnienė pranešė apie pažeidimus šioje įstaigoje: nepotizmą, neskaidrius viešuosius pirkimus.

Dabar laikinai Kalėjimų departamentui vadovauja Lukiškių tardymo izoliatoriaus – kalėjimo direktorius Viktoras Davidenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.