„Regitros“ generalinio direktoriaus kelionės sulaukė išskirtinio dėmesio

Valstybės įmonėje „Regitra“ naujieji metai prasidėjo skandalais dėl naudojimosi tarnybiniais automobiliais ir metų metus tekėjusių įmonės degalų upių į darbuotojų automobilių bakus. 

 VRM davo skundą dėl „Registros“ vadovo. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 VRM davo skundą dėl „Registros“ vadovo. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
 VRM davo skundą dėl „Registros“ vadovo. <br>T.Bauro nuotr.
 VRM davo skundą dėl „Registros“ vadovo. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 8:21 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:22 PM

Panevėžio filialo vadovas atleistas

Praėjusią savaitę buvo paviešinta informacija, kad „Regitros“ Panevėžio filialo direktorius Raimundas Kireilis galimai naudoja nepaženklintą tarnybinį automobilį asmeninėms reikmėms. 

„Regitros“ tarnybinių transporto priemonių naudojimo taisyklėse nurodoma, kad darbuotojai privalo griežtai laikytis nuostatos, jog transporto priemones turi naudoti tik darbo metu ir tik tarnybiniais tikslais. Esant būtinybei, automobilis gali būti naudojamas ir kitu laiku, tačiau tai turi būti patvirtinta įmonės vadovybės. „Regitros“ automobiliai privalo būti pažymėti įmonės logotipu ir aiškiai atpažįstami. Panevėžio filialo direktorius R. Kireilis pripažintas šias taisykles pažeidęs.

Nors direktorius savo kaltę neigė, bet pasitvirtinus šiai informacijai, jis savo posto neišsaugojo – buvo atleistas.

Deklaravo skaidrumą

Po šio incidento „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis teigė: „Tenka apgailestauti dėl šio nemalonaus įvykio, tačiau tik bendrų darbo taisyklių laikymasis gali užtikrinti skaidrią įmonės veiklą. „Regitros“ darbuotojas savo elgesiu darbo metu ir po jo privalo būti pavyzdys kitiems ir laikytis visuotinai priimtų gero elgesio normų.“

Anot įmonės vadovo,  melas yra netoleruotinas, o praradus pasitikėjimą vienu iš svarbiausių įmonės darbuotojų, filialo direktoriumi, tolesnio jo darbo įmonėje jis negalėjęs įsivaizduoti.

„Regitros“ generalinis direktorius tą kartą teigė, kad prašo visuomenės pranešti apie visus galimus piktnaudžiavimo arba korupcijos atvejus „Regitroje“ ir akcentavo, kad pranešėjo anonimiškumas – garantuojamas.

Ilgai laukti nereikėjo

Panašu, kad šis „Regitros“ generalinio direktoriaus prašymas buvo išgirstas: naujienų portalas lrytas.lt gavo informacijos, kad pats D.Prevelis iki praėjusių metų lapkričio galėjo naudotis tarnybiniu automobiliu „Subaru Outback“ asmeninėms reikmėms.

Kaip teigė su portalu susisiekę šaltiniai, direktorius kasdien pietauti tarnybiniu automobiliu išvykdavo apie 11 val. ir grįždavo apie 13 val. Nors automobilis ir turėjo būti pažymėtas „Regitros“ ženklais, šių kelionių metu minėtieji ženklai gulėjo bagažinėje.

Šaltinių teigimu, būtent lapkritį įmonės vadovas buvo priverstas keisti savo įpročius, mat Vidaus reikalų ministerijos Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus specialistai paėmė „Regitros“ biuro, esančio Liepkalnio g. 97,  kamerų įrašus. Jų paimtuose „Regitros“ kiemą stebinčių kamerų įrašuose užfiksuotos vadovo kelionės. 

VRM: „Informacija nepasitvirtino“

Situaciją naujienų portalui lrytas.lt komentavęs vidaus reikalų ministro patarėjas Karolis Vaitkevičius teigė, kad prieš kurį laiką sulaukta anoniminio skundo, kad direktorius nebūna darbo vietoje.

„Tai buvo patikrinta, bet minėta informacija nepasitvirtino“, – teigė jis. 

Paprašytas patikslinti minėtų vaizdo įrašų paėmimo faktą, K.Vaitkevičius sakė: „Taip, mes tikrindami informaciją naudojame įvairias priemones, bet ji nepasitvirtino. Gautas skundas, kad direktorius nebūna darbe ir važinėja savo reikalais, mūsų Vidaus tyrimų skyrius surinko medžiagą, patikrino įėjimo kontrolės – elektroninių įėjimo kortelių informaciją ir nustatė, kad skundas nepagrįstas“.

Direktorius: „Naudojuosi asmeniniu automobiliu“

„Regitros“ generalinis direktorius D.Prevelis, paprašytas pakomentuoti naujienų portalo lrytas.lt gautą informaciją, sakė: „Žinau, kad toks skundas buvo. Vyko tyrimas, ką reikėjo, ministerijai pateikėme. Juo (automobiliu – aut. past.) nesinaudoju, nebent vykdamas į filialą ar žinodamas, kad reiks vykti į ministeriją, kažkur pietų metu mieste sustojau pavalgyti, bet nei į namus ar kur kitus juo nevažinėjau.“

Paklaustas apie tai, ar tiesa, kad automobilis yra be privalomų ženklų, pašnekovas sakė: „Taip, anksčiau automobilis nebuvo pažymėtas, dabar žymime visus automobilius“.

Generalinis direktorius teigė nenumanantis, kas paskatino tokio skundo pateikimą ministerijai.

„Sunku pasakyti, tvarkytis reikia, tą ir darome, dedame ant automobilių ryškias emblemas. Iš tiesų, automobiliu nesinaudoju, tai man jokio skirtumo, kokia bus emblema. Naudojuosi tik asmeniniu automobiliu, o į parduotuvę ar kur kitur savo reikalais nevykstu. Žinau, kad esu po padidinamuoju stiklu, tad kam man tos bėdos“, – kalbėjo D.Prevelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.