Primena senus laikus: brangūs „Regitros“ kumpiai keliavo į VRM

„Dešrų diplomatija“ – taip vadinti Lietuvos valdininkų santykiai su Maskva sovietmečiu, kai į į šį miestą buvo vykstama prisikrovus pilnus portfelius lietuviškų dešrų ir tikėtasi, kad tai prisidės prie vizito sėkmės. „Seni įpročiai niekur nedingo, panašios kelionės tarp institucijų sėkmingai vyksta ir dabar Lietuvoje“, – šmaikštavo kumpių detektyvą valstybės įmonėje „Regitra“ pasiūlęs atidžiau panarplioti šaltinis.

„Regitra“ įsigijo 3,5 tonos kumpio.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Regitra“ įsigijo 3,5 tonos kumpio.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 2:35 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:45 PM

Pirko 3,5 tonos kumpio

34 860 eurų – už tokią sumą pernai valstybės įmonė „Regitra“ nusprendė pradžiuginti savo darbuotojus ir kiekvienam jų švenčių proga padovanoti po kumpį. 3,5 tonos kiaulienos buvo įsigyta paskelbus viešąjį pirkimą. 

Pirkimo dokumentuose buvo nurodoma: „Įmonės vadovybės sprendimu darbuotojams Kalėdų proga dovanojamas kumpis.“ Tarp reikalavimų būsimiems tiekėjams nurodyta, kad kumpis turi būti brandintas ne mažiau kaip 12 mėnesių.

Vieno kilogramo tokio kumpio kaina be PVM yra kiek daugiau nei aštuoni eurai, tad vieno šešių kilogramų kumpio vertė siekia apie 60 eurų.

„Regitra“ pirko 575 kalibruotus kumpius, tačiau esama vienos svarbios detalės: tuo metu „Regitroje“, tinklalapio rekvizitai.lt duomenimis,  dirbo 568 darbuotojai, tad kyla klausimas, kur nukeliavo dar septyni kumpiai?

Naujienų portalo lrytas.lt šaltinių teigimu, kumpius į savo automobilį susikrovė ir dovanas išvežiojo vieno  „Regitros“ departamento direktorė (redakcijai vardas ir pavardė žinomi – Aut. past.), o jos kelionės tikslas buvo Vidaus reikalų ministerija (VRM), kuriai pavaldi „Regitra“.

Ministras teigė kumpio negavęs

Vidaus reikalų ministro patarėjas Karolis Vaitkevičius teigė, kad nei ministras Eimutis Misiūnas, nei jis pats jokio kumpio Kalėdų proga iš „Regitros“ negavo. Tai, kas iš ministerijos darbuotojų galėjo būti pamaloninti minėtomis dovanomis, K.Vaitkevičius pažadėjo išsiaiškinti.

Nekalbios kumpių tema buvo  ministerijoje dirbančios „Regitros“ valdybos narės. Viena jų – Irina Urbonė naujienų portalui lrytas.lt teigė, kad su žurnalistais bendraus tik per atstovą spaudai: „Negaliu pažeisti galiojančios tvarkos ir su jumis bendrauti.“ Nepavyko susisiekti ir su kita „Regitros“ valdybos nare Ilona Pileckiene – nurodyta klausimą suderinti su viešųjų ryšių specialistais.

Kumpiai keliavo į ministeriją

Intrigą, kur iš tiesų nukeliavo kumpiai, išsklaidė „Regitros“ generalinis direktorius Dalius Prevelis. Jis teigė, kad penki kumpiai buvo nuvežti į Vidaus reikalų ministeriją. „Pats tuo metu atostogavau, bet už ūkį atsakinga darbuotoja perdavė juos ministerijai, kuri rengė šventinį vakarą. Kadangi kumpių nupirkome daugiau, tai taip ir pasidalijome, dar keletas jų likę“, – aiškino „Regitros“ vadovas. 

Kiek vėliau informaciją patikslino ir ministro patarėjas K.Vaitkevičius: „Į ministeriją gruodžio 28 d. iš tiesų atkeliavo penki kumpiai, o 29 d. vyko ministerijos šventinis vakarėlis ir kumpiai buvo supjaustyti į asorti ir buvo suvalgyti.“ Anot jo, nei ministras, nei valdybos nariai kumpių akyse nematė.

Paklaustas, ar iš visų ministerijai pavaldžių įmonių sulaukta dovanų, K.Vaitkevičius patikino, kad tikrai ne: „Visi keičiasi dovanomis prieš Kalėdas... Žinojo, kad bus mūsų kalėdinis vakarėlis, tai tokiu būdu nusprendė (pradžiuginti – Aut. past.). Tai labai nepykome, padėkojome ir suvalgė žmonės. Ministras buvo susitikęs su visų įmonių vadovais prieš šventes, buvo apsikeista simbolinėmis dovanėlėmis – šokoladais ir kalendoriais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.