Šiaulių merui – darbo netekusio direktoriaus iššūkis

Šiaulių merui Artūrui Visockui  iššūkį metė buvęs ilgametis Šiaulių futbolo akademijos direktorius Saulius Lesnickas – kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Valstybės kontrolę, kad būtų įvertinti miesto vadovo veiksmai.

Buvęs ilgametis Šiaulių futbolo akademijos S.Lesnickas (dešinėje) metė kaltinimų Šiaulių merui A.Visockui.<br>G.Šiupario nuotr.
Buvęs ilgametis Šiaulių futbolo akademijos S.Lesnickas (dešinėje) metė kaltinimų Šiaulių merui A.Visockui.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 2:56 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 3:01 PM

S.Lesnickas įsitikinęs, kad meras A.Visockas privalo atlyginti miesto biudžetui padarytą žalą. 22 tūkstančius eurų priskaičiavęs šiaulietis tikina, kad būtent tokia suma susidarė dėl jo neteisėto atleidimo.

Be to, S.Lesnickas paprašė ištirti, ar teisėtai pareigas eina Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius. Jį buvo atleidusi Šiaulių miesto taryba, o taikos sutartį pasirašęs meras A.Visockas sudarė galimybę sugrįžti.

„Tarybos sprendimas nėra panaikintas, todėl neaišku, ar teisėtai dirba D.Griškevičius“, - aiškino penktadienį spaudos konferenciją Šiaulių arenoje surengęs S.Lesnickas.

Į darbą grįžo per teismą

Šiaulių futbolo akademijos direktorius darbo neteko, kai įstaigoje buvo atliktas vidinis auditas. Jis atvėrė ne vieną skaudulį dėl stadiono nuomos, bilietų į rungtynes. Buvo priskaičiuota, kad padaryta žala siekia 12,4 tūkstančio eurų.

S.Lesnickas bandė darbovietę palikti pats, bet galiausiai persigalvojo. Meras A.Visockas jį atleido  ir kreipėsi į prokuratūrą dėl galimų finansinių nusikaltimų. Tyrimas vyko kone pusantrų metų, bet Šiaulių futbolo akademijos vadovo kaltė nebuvo įrodyta.

S.Lesnickas kreipėsi į teismą, kad jį sugrąžintų į darbą. Teismas nusprendė, kad įstaigos vadovą turėjo atleisti ne meras, o miesto Taryba, todėl prašymas buvo patenkintas nenagrinėjus, ar vadovas padarė drausmės nusižengimus.

S.Lesnickui buvo priteista 8046,09 euro darbo užmokesčio už priverstinę pravaikštą ir beveik 4 tūkstančius eurų bylinėjimosi išlaidų.

Tikina jautęs spaudimą

Šiaulių futbolo akademija buvo reorganizuota iš biudžetinės į viešąją įstaigą. Teismo sprendimu į darbą sugrąžintas S.Lesnickas į naująją struktūrą pereiti nesutiko, todėl šių metų vasario pradžioje tapo bedarbiu.

S.Lesnickas tikino nežinantis priežasčių, dėl kurių neįtikino miesto vadovams: „Gal dėl to, kad neatnešiau specifinės informacijos, kurios ne kartą reikalavo meras?“

Paprašytas, kokia tai informacija, S.Lesnickas sakė nežinantis: „Čia viskas vyksta kaip kokiame Twin Pykso miestelyje“.

Pasikliovė teisininkų kompetencija

„Pasielgiau taip, kaip rekomendavo teisininkai. Aš pats nesu teisininkas, todėl pasikliauju specialistais. Sprendimą atleisti S.Lesnicką vizavo Savivaldybės juristai, kuriais pasitikiu, - aiškino Šiaulių meras A.Visockas. - Tas pats buvo ir dėl „Delfino“ direktoriaus Valerijaus Belovo – elgiausi pagal teisininkų rekomendaciją“.

Meras pasižymėjo, kad S.Lesnicko istorijoje liko daug neatsakytų klausimų: „Kodėl per varžybas stadiono tribūnos buvo pilnos, o kasa – tuščia? Kur dingo pinigai už bilietus?“

Kyla nepasitenkinimo banga

Šiaulių vadovo manymu, S.Lesnickas spaudos konferenciją neatsitiktinai surengė būtent Šiaulių arenoje: „Savivaldybė kaip tik revizuoja arenos koncesijos sutartį, yra sustabdžiusi koncesijos išmokų mokėjimą „Pramogų salai“, o tai, be abejonės, kelia tam tikrų žmonių ir grupių nepasitenkinimą“.

Meras A.Visockas pasiūlė pažvelgti į skaičius – arenos valdytojas rizikuoja 58 eurų dydžio viešosios įstaigos įnašu, o jam patikėtas beveik 22 milijonus eurų mokesčių mokėtojams kainavęs turtas.

Meras pažymėjo, kad Savivaldybės vadovai nėra patenkinti, kaip valdomas šis turtas: „Labai keista, kad arena dirba nuostolingai, o už netinkamą arenos valdymą nuteistas Gintaras Radavičius važinėja prabangiu visureigiu, pasiskiria sau milžinišką algą. Ar normalu, kad premjeras Saulius Skvernelis gauna 4175 eurų mėnesio atlyginimą, o asmeniniais 58 eurais rizikuojančio arenos valdytojo paslaugos per metus kainuoja daugiau – viršija 54 tūkstančius eurų?“

S.Lesnickas patikino, kad už teisę Šiaulių arenoje surengti spaudos konferenciją oficialiai sumokėjo nuomą.

Prisikvietė futbolo žvaigždę

Šiaulių meras A.Visockas pažymėjo, kad futbolas mieste tikrai atsigaus: „Atėjo žmogus, kurio reputacija nekelia abejonių. Deividas Česnauskis prisidės prie futbolo skaidrumo, kuris garantuos ateitį“.

Garsaus futbolininko vadovaujama viešoji įstaiga „FK Šiauliai“  tapo Futbolo akademijos „Šiauliai“ dalininke. Klubas įgijo 35 proc. akademijos dalį (su 32846 eurų įnašu).

D.Česnauskis įsipareigojo 2019 m. suformuoti Šiaulių vyrų futbolo komandą, kuri dalyvaus Lietuvos pirmosios lygos futbolo čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.