G. Paluckas sukritikavo naują socialdemokratų partiją: „Tai politinis Frankenšteinas“

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas teigė, kad naujoji, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bus stabilūs koalicijos partnerių valstiečių partneriai, kol gaus savo dalį.

Socdemai, LSDP, socdemų susirinkimas, taryba, tarybos posėdis, Kauno filharmonija, Paluckas<br>M.Patašiaus nuotr.
Socdemai, LSDP, socdemų susirinkimas, taryba, tarybos posėdis, Kauno filharmonija, Paluckas<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 12:04 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 12:28 PM

Jis savo nuomonę paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, nuo socialdemokratų partijos atskilusius kolegas ironiškai apibūdindamas taip: „rizikinga erzinti senukus“.

„Perskaičiau atgarsius ir atsiliepimus apie savaitgalį iš įvairių atplaišų sulipusią naują partiją. (…) Jie nuostabiai tinka vieni kitiems. Tikrai. Pagaliau turime tvirtą ir nuoseklią vertybinę partiją. Ir jie bus nuostabūs ir stabilūs valstiečių partneriai. Tol... kol gaus savo dalį“, – teigė G.Paluckas.

„Nesišaipau ir nešaržuoju. Tiesiog, žmonės sulipdę šį politinį „frankenšteiną“ atneša į jį ir savo ilgamečius veikimo įpročius bei kultūrą – kas juodąją buhalteriją, kas patologinį melą ir veidmainystę. Tai yra stipri rišančioji medžiaga“, – kritiškai naujosios partijos sudėtį vertina Socialdemokratų partijos pirmininkas.

Jam užkliuvo ir steigiamąjame partijos suvažiavime dalyvavęs premjeras Saulius Skvernelis. „(...) trypdamas savigarbos likučius, iš savo priešrinkiminio principingumo nepaliko akmens ant akmens. Ir bebrai tapo geri, ir darbiečiai švarūs. Šito kvapo premjeras taip pigiai nebeatsiplaus“, – rašė politikas.

Jis tiki, kad šis naujos partijos susikūrimas bus dėkingas jų partijai. „Kai kas sako, kad, va, nereikėjo erzinti diedukų. Nebuvo kur kur jiems dingt, todėl įsisteigė sau partiją. Galiu atsakyti – ateis laikas, kai mūsų partinių „skyrybų“ dieną minėsim kaip geriausią dešimtmečio įvykį ištikusį LSDP“, – rašė Socialdemokratų partijos pirmininkas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad postūmiu naujos socialdemokratinės partijos kūrimui tapo pernai įvykęs skilimas motininėje Socialdemokratų partijoje, kuomet jos pirmininku buvo išrinktas Gintautas Paluckas. Pastarasis, kritikuodamas partnerių neveiklumą, inicijavo partijos pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.

Tačiau tokiam partijos sprendimui tuo metu nepritarė dalis įtakingų partijos senbuvių, kurie pasitraukė iš LSDP gretų, įkūrė atskirą Socialdemokratų darbo frakciją Seime ir pasirašė frakcijų koalicijos sutartį su Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

LSDDP, anot jos steigėjų, kuria puspenkto tūkstančio piliečių. Tarp jų ir dalis buvusių Darbo partijos vadovybės narių: Širvintų merė Ž.Pinskuvienė su vyru Jonu Pinskumi, buvęs „darbiečių“ lyderis Kęstutis Daukšys, ne vieną partiją pakeitęs verslininkas, buvęs parlamentaras Andrius Šedžius, buvęs „tvarkietis“ Remigijus Ačas, buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus bei kiti.

Į naują partiją buriasi visi Seimo LSDDP frakcijos nariai, išskyrus buvusį premjerą Algirdą Butkevičių ir parlamentarą Antaną Vinkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.