Nauji LRT vadovai – apie laukiančius darbus ir iššūkius

Šiuo metu LRT sukuria daug turinio, tačiau jis nėra patogiai pateikiamas. Tuo įsitikinę antradienį darbą nacionaliniame transliuotojuje pradėję nauji vadovai – generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės pavaduotojas Gytis Oganauskas ir Interneto departamento vadovas Ričardas Baltaduonis.

Generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės pavaduotojas Gytis Oganauskas ir Interneto departamento vadovas Ričardas Baltaduonis.<br> Lrytas.lt koliažas
Generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės pavaduotojas Gytis Oganauskas ir Interneto departamento vadovas Ričardas Baltaduonis.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Vilija Andrulevičiūtė, Miglė Dauskurdienė, LRT.lt

Apr 18, 2018, 1:25 PM, atnaujinta Apr 18, 2018, 1:58 PM

Apie pirmąsias jų laukiančias užduotis ir nacionalinio transliuotojo darbo kryptį jie specialioje LRT.lt portalo transliacijoje kalbėjo drauge su LRT tarybos pirmininku profesoriumi Žygintu Pečiuliu.

LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis pažymėjo, jog prisistatydamas tarybai naujasis generalinės direktorės pavaduotojas G. Oganauskas pagrindinį dėmesį kreipė į LRT.lt portalą, bet tai, anot tarybos vadovo, yra visiškai natūralu.

„Prisistatyme retokai girdėjau žodį „radijas“, o dažnai buvo kartojamas žodis „internetas“, bet tai yra labai logiška. Galų gale turbūt turėtume vartoti žodį „ekranas“, nes jame susilieja visos medijos. Ir net toks juokingas dalykas – rodantis radijas, kuris dabar irgi jau tampa labai populiariu“, – kalbėjo Ž. Pečiulis.

G. Oganauskas patvirtino, jog pagrindinis jo uždavinys bus didinti LRT turinio sklaidą ir integraciją skirtingose platformose, nes šiuo metu sukuriama daug turinio, tačiau jis nėra patogiai patekiamas.

„LRT yra didžiausia žiniasklaidos priemonė, sukurianti labai daug kokybiško turinio, bet dažnai tą turinį būna sunku surasti skirtingose platformose. Kadangi savo kelyje žiniasklaidoje man yra tekę paragauti radijo darbuotojo duonos, dirbti interneto portale, kurti interneto televiziją, LRT yra visų šių mano patirčių junginys.

Laukia naujas didelis iššūkis plėtojant turinį, jį išskaidant ir atvaizduojant skirtingose platformose. Galbūt šiek tiek didinsime turinio įvairovę, siekdami pritraukti jauną auditoriją ir ją pasiekti tose vietose, kuriose LRT šiuo metu nėra tokia aktyvi“, – kalbėjo naujasis LRT vadovės pavaduotojas.

G. Oganauskas pripažino, kad patirties tokioje didelėje televizijoje kaip LRT jis ligšiol neturėjo, tad bent iš pradžių ketina reikiamos informacijos semtis iš televizijoje dirbančių profesionalų.

„Pastebiu, kad lietuviai turi vieną bruožą: mes bijome klausti, kai kažko nežinome. Aš nebijau klausti. Manau, klausdamas mokaisi ir tobulėji“, – specialioje LRT.lt portalo transliacijoje svarstė G. Oganauskas.

Daug galimybių tobulinti LRT mato ir Interneto departamento vadovas Ričardas Baltaduonis. Paklaustas, kodėl savo rankomis sukūręs vieną didžiausių Lietuvoje interneto portalų, o paskui sėkmingą karjerą vadovaujant interneto reklamos tinklui tęsęs R. Baltaduonis nusprendė pasukti į LRT, naujasis Interneto departamento vadovas juokavo:

„Mano gyvenimo moto yra gailėtis dėl to, ką padariau, o ne dėl to, ko nepadariau. Bet kokie nauji iššūkiai skatina eiti pirmyn. Ir galiu tik paantrinti G. Oganauskui: tai yra mano antra diena šiame darbe, dar neaprėpiu visos sukuriamos LRT produkcijos, atrandu vis kažką naujo.

Mane tai iš principo labai džiugina, nes tai yra tarsi plastilinas, iš kurio galima šį bei tą nulipdyti. Tai labai motyvuoja“, – kalbėjo LRT padalinio vadovas.

R. Baltaduonis pastebėjo, kad portalas reikalauja modernesnio turinio pateikimo, bet tai nėra neįveikiama užduotis, ir čia jam pravers ilgametė patirtis konstruojant ir vadovaujant interneto potalui.

Portalų sėkmė paprastai matuojama užimama vieta statistikos lentelėse, o LRT.lt portalas, R. Baltaduonio manymu, nepalieka kito pasirinkimo, kaip tik kopti aukštyn.

„Nuo tos vietos, kur šiuo metu yra LRT.lt portalas, galima vienareikšmiškai pasakyti, kad nėra kito kelio, kaip tik kilti aukštyn. Anksčiau ar vėliau mes ten atsidursime. Ilgas nuolatinis kantrus, kruopštus darbas privalo duoti savo vaisių.

Kalbant apie stipriąsias LRT.lt portalo vietas, tai yra pati didžiausia įmanoma bazė, kur galima sukurti naujienas. Juk naujienos yra tai, kuo remiasi visos žiniasklaidos priemonės“, – kalbėjo R. Baltaduonis.

LRT pranašumų įžvelgia ir G. Oganauskas. Anot jo, nacionalinis transliuotojas parengia profesionaliausias ir išsamiausias Lietuvoje žinias, turi stipriausią naujienų tarnybą. „LRT visą dieną pateikia informaciją, pradedant laidomis „Labas rytas, Lietuva“ ir „Laba diena, Lietuva“, tuomet seka dienos, pavakario žinios ir finišuojama su „Panorama“ ir vakaro žiniomis.

Manau, kad tai yra vienas didžiausių privalumų. LRT sukuria daug turinio, kurio mes pasigendame komerciniuose kanaluose, t.y. kultūrinės, dokumentinės, istorinės laidos – tai, kas yra LRT misija.

Vienas iš mano tikslų – kad žmonės sužinotų, jog tokio turinio sukuriama labai daug ir kad jie taptų lojaliais LRT TELEVIZIJOS žiūrovais, LRT RADIJO klausytojais ir LRT portalo lankytojais“, – tikino generalinės direktorės pavaduotojas.

Ž. Pečiulis taip pat įžvelgia ne vieną nacionalinio transliuotojo privalumą – jis pats teigė visuomet besirenkantis LRT ne tik dėl turinio, bet ir dėl kokybiško vaizdo.

„Perjungus kitą kanalą man kartais atrodo, kad televizijoje ką tik atsirado šešėlių teatras. Tai, mano galva, yra labai svarbus dalykas. Raiškios televizijos kelias laukia visų transliuotojų, tik jie kažkodėl juo neskuba“, – stebėjosi LRT tarybos vadovas.

Profesorius pridūrė, jog tarybos posėdyje šiuo metu sprendžiami klausimai dėl laidų pritaikymo negalią turintiems žmonėms. „Šiuo metu yra rengiami įstatymo pakeitimai, siūlymai dėl laidų titravimo, pritaikymo kurčnebyliams, nematantiems žmonėms.

LRT taryba ir LRT administracija yra pasirengusi didesnį dėmesį skirti jiems, kad informacija būtų prieinama šiai žmonių grupei“, – pažymėjo Ž. Pečiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.