Premjeras: G. Surplys įdiegs „profesionalumo standartą“

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad naujuoju žemės ūkio ministru siūlomas Giedrius Surplys naujame poste panaudos savo kaip profesionalo savybes.

Skvernelis Saulius<br>M.Patašiaus nuotr.
Skvernelis Saulius<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-07 13:31

„Tai yra profesionalus žmogus, profesionalus politikas, jis nėra „iš gatvės“, nėra vien iš partinės veiklos, jo darbas Vidaus reikalų ministerijoje parodė, kad žmogus geba spręsti strateginius klausimus, turintis puikų išsilavinimą, užmezgęs gerą kontaktą su Seimu. (...) Manau, kad tą profesionalumo standartą jis įdiegs ir būdamas žemės ūkio ministru“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Premjeras tikisi, kad prezidentė patvirtins G. Surplio kandidatūrą ir jis pakeis nuo gegužės vidurio iš žemės ūkio ministro posto atleidžiamą Bronių Markauską.

„Šiuo atveju pasirinkta politiko kandidatūra, nes kitokiu atveju kalbant apie „valstiečių“ deleguojamus asmenis būtų tiesioginiai ryšiai su žemės ūkio sektoriumi“, – savo pasirinktą komentavo ministras pirmininkas.

Premjeras pirmadienį prezidentei pateikė 37 metų vidaus reikalų viceministro G. Surplio kandidatūrą į žemės ūkio ministrus.

G. Surplys iki 2017 metų pradžios, kai tapo viceministru, yra dirbęs prezidentės D. Grybauskaitės kalbų rašytoju, užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėju, Lietuvos karo akademijos dėstytoju. Jis su „valstiečiais“ kandidatavo į Seimą 2016 metų rinkimuose, 11 metų dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu viešoje įstaigoje Jungtinis techninis sekretoriatas.

G. Surplys Lietuvoje yra studijavęs politikos mokslus, o Jungtinės Karalystės Birmingemo universitete – diplomatiją.

B. Markauskas apie atsistatydinimą paskelbė balandžio pabaigoje, sulaukęs kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.