Valdantieji susikibo: V. Bakas iš posėdžio išvarė A. Butkevičių

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis „socdemdarbietis“ Algirdas Butkevičius buvo paprašytas nusišalinti nuo tyrimo, kurį atlieka Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. Šiuo metu jis tiria politikų ir verslo ryšius. Prieš kelias dienas žiniasklaidoje pasirodę VSD dokumentai buvo skirti kaip tik šio komiteto tyrimui.

Algirdas Butkevičius teigia, kad jį iš komiteto posėdžio, kuriame svarstomi politikų ir verslininkų ryšiai, išvarė komiteto pirmininkas Vytautas Bakas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Butkevičius teigia, kad jį iš komiteto posėdžio, kuriame svarstomi politikų ir verslininkų ryšiai, išvarė komiteto pirmininkas Vytautas Bakas. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 4:51 PM, atnaujinta May 9, 2018, 6:41 PM

„Socdemdarbietis“ A.Butkevičius naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad jam buvo liepta nuo tyrimo nusišalinti. Tai, anot parlamentaro, komiteto pirmininkas valstietis Vytautas Bakas argumentavo dvejomis priežastimis. Pirmoji – tai lėmė faktas, kad Seimo narys A.Butkevičius dienraščiui „Lietuvos rytas“ komentavo tai, kad šalies prezidentė aptaria dar nepaviešinto komiteto tyrimo išvadas.

Antroji – tyrimo laikotarpis apima ir tą metą, kai A.Butkevičius buvo premjeras ir susisiekimo ministras. A.Butkevičius teigė, kad iš V.Bako išgirdo, kad būdamas premjeru, jis derino ministrų kandidatūras su jau ilgą laiką žiniasklaidoje minimo koncerno „MG Baltic“ atstovais. Pats Seimo narys tai kategoriškai neigia.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su komiteto pirmininku V.Baku, jis komentuoti situacijos nenorėjo. „Nebuvo jis išprašytas iš posėdžio. O kaip įvyko, kol kas aš nenorėčiau komentuoti. Pats ponas A.Butkevičius, matyt, gali tai padaryti“, – sakė jis.

Paklaustas, ar posėdyje incidento būta, komiteto pirmininkas dar kartą pabrėžė, kad komentuoti nenori. „Nenorėčiau kol kas komentuoti uždaro posėdžio detalių. Atleiskite“, – sakė V.Bakas.

To paties komiteto narys, socialdemokratas Juozas Olekas patvirtino, kad incidentas komitete tikrai buvo. Paklaustas, ar tikrai A.Butkevičiui buvo liepta nusišalinti, jis teigė, kad greičiau įvykis turėtų būti apibūdinamas kitokiu terminu, jo teigimu, V.Bakas buvusį premjerą „išvadino“, o A.Butkevičius tada iš komiteto posėdžio išėjo.

Paklaustas tikslių sakinių formuluočių, J.Olekas teigė, kad negali atskleisti uždaro posėdžio medžiagos, o jei ir galėtų „jam neapsiverstų liežuvis tai padaryti“.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas žada išvadas pristatyti iki birželio 1 dienos. Komiteto pirmininkas teigė, kad tyrimo išvadose bus minimas ne vienas verslo subjektas, o „penki-šeši“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.