V. Mazuronis užtikrintas, kad NSGK išvados – prezidentės ir premjero politinis projektas

Europos parlamento narys Valentinas Mazuronis penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje aptarė paskutinius politinius įvykius – Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vykdyto tyrimo išvadas dėl politikų ir verslo subjektų neteisėtų ryšių ir žinią, kad Europos žmogaus teisių teismas nusprendė, kad CŽV kalėjimas Lietuvoje, visgi, buvo.

Valentinas Mazuronis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valentinas Mazuronis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 3:08 PM

Europos parlamento nario teigimu, Seimo komiteto išvados nėra kas kitas, nei politikavimas, atskleidžiantis tik parankias detales.

„Pasigedau labai aiškaus apibrėžimo, kas tas tyrimas buvo, kokios jo išvados. Aš įvardinčiau trumpai – karalius nuogas. Nežinau kodėl niekas to nedrįsta pasakyti, bet tai yra ne kas kitas, kaip politinio projekto dalis“, – savo nuomone dalijosi V.Mazuronis.

„Jį, pirmojoje eilėje, parėmė šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, po to į tai įsivėlė ir premjeras Saulius Skvernelis, neabejotinai ir Ramūnas Karbauskis. Visas tas procesas nuo tyrimo pradžios iki išvados, yra niekas kitas, kaip politinis projektas, kuriame šie asmenys siekia savų politinių tikslų. Tai yra artėjančių rinkimų – Seimo ir prezidento, rezultatai“, – spaudos konferencijoje teigė kandidatas į prezidentus V.Mazuronis.

Politikas apgailestavo, kad į šį politinė žaidimą buvo priversti įsijungti ir šalies specialiųjų tarnybų darbuotojai. „Man gaila, kad Valstybės saugumo departamentas įsivėlė į tuos politinius žaidimus, su slaptomis, ar tai viešomis pažymomis“, – teigė politikas.

Šiuos politinius judesius Europos parlamento narys „nurašė“ artėjantiems rinkimams. Jo teigimu, šioje dvikovoje šiuo metu dalyvauja dvi komandos – prezidentės D.Grybayskaitės ir premjero S.Skvernelio.

„Pirmą įvardinčiau kaip „išeiti liekant“, tai čia kalbama apie prezidentė. Nes ji turi išeiti, bet labai nori likti valdžioje. Prezidentė ir jos komanda turi kandidatus, favoritus tuose rinkimuose. Ir gina savo poziciją gana smarkiai. Antroji – jėgos struktūrų grįžimas į valdžią, čia mes kalbame apie S.Skvernelį, R.Karbauskį ir jų kompaniją.

Šių abiejų struktūrų grįžimo ar priėjimo prie valdžios pergalė yra didžiulis pavojus Lietuvai. Nes vienokia ar kitokia forma, tam atsitikus, Lietuva bus stumiama į policinės valstybės statusą“, – sakė Europos parlamento narys. Jo teigimu, taip ir toliau stiprės dvigubi standartai, absurdiški draudimai ir teisėsaugos įtraukimas į politinius procesus.

„Lietuva turi ieškoti trečio kelio, kuris būtų pagrįstas ne politikų peštynėmis“, – sakė V.Mazuronis.

„Mums reikalingas susitelkimas bendram darbui, nes iššūkių yra daug, ir jų tik daugės“, – pasakojo kandidatas į prezidentus.

„Manau, kad mes turime padaryti, mes turime pasmerkti ir aiškiai pasisakyti prieš tokį dvigubų standartų taikymą. Taip pat reikia ištraukti mūsų teisėsaugą iš politikų įtakos. Jos negali veikti nei pinigai, nei valdžia su savo nurodymais. Nes abu dalykai yra akivaizdi korupcija. Mes turime stiprinti viešumą ir teisinę valstybę, priešingu atveju mes eisime ir stiprinsime policinę valstybę“, – kritikavo V.Mazuronis.

Jis taip pat pasakojo, kad pats, būdamas architektu yra įsitikinęs ir žino, kad Antaviliuose, kaip teigia Europos žmogaus teisių teismas, JAV slaptųjų tarnybų CŽV kalėjimas buvo. Jis teigė, kad matė to pastato statybos procesą, o jo išplanavimas buvo panašus į kitų kalėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.