SEB palikęs G. Nausėda apie prezidento rinkimus: „Galime kalbėti tik tariamąja nuosaka“

SEB banko prezidento patarėjas ir vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda nuo šių metų rugsėjo 7 dienos palieka banką. Apie tai jis paskelbė šio ketvirtadienio popietę, po to, kai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Stasys Jakeliūnas viešai kreipėsi į banką dėl jo, neva, paslėptos politinės reklamos.

Gitanas Nausėda pasakė, kada galima tikėtis jo apsisprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gitanas Nausėda pasakė, kada galima tikėtis jo apsisprendimo dėl dalyvavimo rinkimuose. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2018, 8:23 PM, atnaujinta Aug 30, 2018, 11:25 PM

G.Nausėda, remiantis visuomenės apklausomis, yra vienareikšmiškai lyderiaujantis kandidatas prezidento rinkimuose. Žurnalisto Edmundo Jakilaičio vedamoje laidoje „DELFI Dėmesio centre“, G.Nausėda dar kartą pabrėžė, kad faktas, jog jis traukiasi iš banko, tiesiogiai nereiškia, kad jis tikrai dalyvaus kitais metais rengiamuose rinkimuose į Lietuvos vadovo poziciją.

„Jūs šnekate tartum aš šiandien būčiau paskelbęs apie kandidatavimą prezidento rinkimuose. Galime kalbėti tik tariamąja nuosaka – jei kelsiu kandidatūrą, tai tik kaip nepriklausomas kandidatas. (…) Tai bus mano asmens programa, aš už ją jausiuosi atsakingas“, – „DELFI Dėmesio centre“ kalbėjo G.Nausėda.

Paklaustas, kada galima tikėtis jo oficialaus apsisprendimo, G.Nausėda pažėrė ir šiek tiek konkretumo.

„Tai yra savaičių reikalas. Iki rugsėjo 7 dienos aš niekaip negaliu to padaryti, nenusižengdamas banko verslo etikai. O nuo rugsėjo 7 dienos, mes pamatysime sprendimą“, – nuo konkretaus atsakymo išsisuko ekonomistas.

Šiuo metu jį kandidatu kelia kai kurie konservatorių skyriai, artėjant Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.