„Tvarkiečių“ taryba prezidento ir partijos pirmininko postuose nori matyti R. Paksą

Sekmadienį Šiauliuose posėdžiavusi partijos Tvarka ir teisingumas taryba sieks į partijos lyderio postą grąžinti buvusį prezidentą, Europos Parlamento narį Rolandą Paksą. „Tvarkiečiai“ taip pat nutarė kreiptis į rugsėjį vyksiantį partijos kongresą, siūlydami kelti R. Pakso kandidatūrą į prezidento postą. Apie tokius partijos tarybos sprendimus Eltai pranešė Seimo narys Petras Gražulis.

Rolandas Paksas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rolandas Paksas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2018, 3:43 PM

Kadangi Seimas dar nėra priėmęs Konstitucijos pataisos, atversiančios R. Paksui galimybę siekti šalies vadovo posto, „tvarkiečių“ taryba nutarė kreiptis į tarptautines žmogaus teises ginančias organizacijas, kad kuo greičiau būtų įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) ir Jungtinių Tautų Žmogaus Teisių komiteto (JTŽTK) sprendimai dėl R. Pakso.

Pasak P. Gražulio, partijos taryba pritarė Drausmės komisijos išvadai, kad jo narystė partijoje nėra sustabdyta.

„Partijos taryba įpareigojo Seimą, Tvarkos ir teisingumo frakciją, kad iki rugsėjo 27 d. būtų atkurta mano narystė partijoje“, – sakė P. Gražulis.

Pasak jo, partijos taryba paprašė Drausmės komisijos iki rugsėjo 27 dienos įvertinti partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko Remigijaus Žemaitaičio elgesį, kuris, pasak P. Gražulio, „viešai žemina ir niekina prezidentą Rolandą Paksą ir kitus partijos narius“.

„Tvarkiečių“ taryba nutarė atleisti Seimo narį Vytautą Kamblevičių iš partijos Rinkimų štabo vadovo pareigų. Šias pareigas nutarta patikėti Klaipėdos rajono administracijos direktoriui „tvarkiečiui“ Sigitui Karbauskui.

Partijos pirmininkui R. Žemaitaičiui oponuojantis P. Gražulis sakė, kad tarybos posėdis, kuriame dalyvavo 64 tarybos nariai, yra teisėtas. Partijos pirmininkas, Seimo frakcijos seniūnas R. Žemaitaitis ir kiti „tvarkiečių“ frakcijos nariai posėdyje nedalyvavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.