Arūnas Dumalakas. Jei trūko vamzdis, skambinkite N.Bunkei

Kai dainininkė N.Bunkė į pirmą klasę išleido sūnų ir susidūrė su tėvams aktualia problema, kurią išdėstė viešame laiške R.Šimašiui, meras per 1,5 valandos suraitė ilgą ir išsamų atsakymą grupių „Pop Ladies“ ir YVA lyderei.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2018, 7:00 AM

Kai antradienį po Vilnių pasklido degančio plastiko dvokas, vilniečiai atakavo Bendrąjį pagalbos centrą skambučiais ir net parlamentarai į Seimo rūmus kvietė gaisrininkus, tik vėliau paaiškėjo, kad beveik nelankomoje interneto svetainėje kažkur buvo užkištas pranešimas apie padidėjusią oro taršą.

N.Bunkė merui rėžė: „Drąsiai sakau – esate melagis!“ Bet ar to užtenka, kad sostinės vadovo širdyje kas nors sukirbėtų ir jis pultų rašyti ilgiausio atsakymo? Tikrai ne.

Daugybė vilniečių nesulaukia ne tik mero, bet ir kitų valdininkų dėmesio, atsakymų į jiems rūpimus klausimus. Kreipimaisi, skundai kartojami, bet ir jie lieka be atsako.

Dainininkė laiške R.Šimašiui tvirtino, kad mokyklose nėra sudarytos sąlygos veikti pailgintoms grupėms. Tad tėvai darbo metu priversti atsiimti atžalas iš ugdymo įstaigų.

„Nustokite žeminti valstybės tarnautojus! Visiškai nepageidaujame, kad ateitų kokia nekvalifikuota baba Jadzė ir būtų su mūsų vaikais popietinėje grupėje! Leiskite mūsų mokytojai dirbti darbą, kurį ji išmano geriausiai! Žinote, Lietuvoje auginti vaikus tapo taip brangu, kad mokėdami kosminius mokesčius kartu esame priversti septynmečiam vaikui samdyti auklę!“ – emocingai į merą kreipėsi N.Bunkė.

Ir R.Šimašius lyg mokinukas N.Bunkei puolė dėstyti, kokia prasta sistema buvo anksčiau ir kaip ją pavyko pagerinti dabar. Kaip jis perėmė miestą ant bankroto ribos, savo ir komandos pastangomis pastatė ant kojų, užaugino finansinius raumenis ir todėl Vilnius nuo 2018-ųjų kasmet pradinukų užimtumui gali skirti po 6 mln. eurų.

Tik, mero žodžiais, reikia pakentėti – iki rugsėjo 17-osios bus pereinamasis laikotarpis. Mokyklos dar renka informaciją iš pradinukų ir jų tėvų, kokioms veikloms koks poreikis yra, samdomi papildomi mokytojai. Be to, ne visos mokyklos pritaria naujai sistemai, ne visi direktoriai nori pokyčių.

Visai kitaip savivaldybė elgėsi, kai miestą antradienį užplūdo smarvė. Dėl svilėsių kvapo skundėsi Saltoniškių, Rinktinės, Stirnų, Liepkalnio, Žirmūnų ir daugybės kitų gatvių gyventojai. Dėl gaisro pavojaus ir baimės apsinuodyti jie skambučiais atakavo specialiąsias tarnybas. Ir gaisrininkai lėkė ne vien į Seimo rūmus, nors jokie gaisrai nebuvo kilę.

Ir tik po kelių dienų pavyko išsiaiškinti, kad degančio plastiko dvoką primenantis kvapas buvo pasklidęs dėl padidėjusios kietųjų dalelių koncentracijos ore.

Pasirodo, savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro inerneto svetainėje apie tai buvo paskelbtas pranešimas. Tik ar daug vilniečių žino šios svetainės adresą? Ar šio pranešimo savivaldybė negalėjo išplatinti specialiosioms tarnyboms, žiniasklaidai?

O gudriai paslėptame pranešime vilniečiams buvo rekomenduojama dėl padidėjusios oro taršos daugiau laiko praleisti uždarose patalpose, važiuojant automobiliu sandariai uždaryti langus ir atsisakyti fizinio aktyvumo ir darbo lauke.

Tad visi vilniečiai turėtų N.Bunkės prašyti: rašykite savivaldybei ne tik apie pradinukų užimtumo problemas, bet ir kai pajusite blogą kvapą, pamatysite kreivą šaligatvio trinkelę ar nulūžusią medžio šaką. Ir Vilnius gyvens geriau.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.