Ūkio ministras apie ištrintą Vyriausybės pasitarimo įrašą: „Man norėtųsi, kad jis būtų paviešintas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigė, kad tai, jog premjeras Saulius Skvernelis nedalyvavo neeiliniame Seimo posėdyje nėra priežastis opozicijai įsižeisti.

V. Sinkevičius norėtų, kad Vyriausybės pasitarimo įrašas būtų paviešintas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Sinkevičius norėtų, kad Vyriausybės pasitarimo įrašas būtų paviešintas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Sinkevičius norėtų, kad Vyriausybės pasitarimo įrašas būtų paviešintas.<br>T.Bauro nuotr.
V. Sinkevičius norėtų, kad Vyriausybės pasitarimo įrašas būtų paviešintas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-24 08:25, atnaujinta 2018-10-24 09:36

Posėdžio metu bandyta priimti rezoliucija „Dėl Sauliaus Skvernelio įvykdytų Lietuvos teisės aktų pažeidimų bei galimo priesaikos sulaužymo“ reikalauta, kad premjeras duotų nurodymą atkurti sunaikintą Vyriausybės pasitarimo įrašą ir sudarytų galimybę su juo susipažinti visuomenei ir žiniasklaidai. Seimas rezoliuciją atmetė, o pats premjeras S. Skvernelis posėdyje nedalyvavo ir išvyko į Marijampolę.

Apie Seime neeilinio posėdžio metu atmestą rezoliuciją ministras sakė: „Tai buvo nenumatytas Seimo posėdis. Premjeras savo poziciją, kodėl nedalyvavo posėdyje yra paaiškinamas. Opozicija įsižeidė, kad premjeras neatėjo pasiaiškinti, bet jis jau lankėsi, premjeras buvo Seime ir atsakė į klausimus. Praėjusį ketvirtadienį vyko Vyriausybės valanda, bet opozicijos nariams nebuvo įdomu, didžioji dalis klausimų buvo skirta premjerui, jis į juos atsakė. Gal opozicija ne tokių atsakymų tikisi?“, – svarstė V. Sinkevičius.

Anot ministro, jei įrašo ištrynimas reiškia, kad buvo pažeistas reglamentas, tai reikia imtis teisinių priemonių. „Man pačiam norėtųsi, kad įrašas būtų paviešintas, nes aš dalyvavau tame pasitarime. Premjeras kritikavo įstatymą, kuris buvo parengtas apgailėtinai“, – kalbėjo V. Sinkevičius ir pridūrė, kad Vyriausybės pasitarimo metu premjeras žurnalistų neįžeidinėjo.

Ministras įsitikinęs, kad pasitarimo metu svarstytas teisės aktas buvo parengtas itin nekokybiškai ir nesuderintas su žurnalistų bendruomene. „Įstatymas buvo suderintas su vienu žurnalistu, kuris skelbiasi, kad yra šventesnis už kitus“, – mįslingai svarstė V. Sinkevičius ir pridūrė, kad minėtas teisės aktas turėjo būti svarstomas dalyvaujant žiniasklaidos asociacijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.