Tarp kitko. Vėl šmėkla, šįsyk – Rusijos imperatorės

Kokių valstybės institucijų jubiliejinės iškilmės tokios svarios, kad jas savo asmenišku apsilankymu pagerbtų pirmieji valstybės asmenys? Ar, pavyzdžiui, Lietuvos saugumo ir karinės žvalgybos šimtmečio minėjimas Valdovų rūmuose yra toks renginys? Pasirodo, ne.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 6:27 AM

Tai, kad šiose iškilmėse nebuvo Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio, – bala nematė.

Apskritai ar jis buvo, ar nebuvo – ne itin svarbu. Kaip pamename, tas pats Valstybės saugumo departamentas net oficialius raštus yra rašęs ne V.Pranckiečiui, o V.Pranskiečiui.

Užtat premjeras Saulius Skvernelis dalyvavo, išrėžė gana ilgą kalbą ir netrukus išėjo. Bet ir premjerą galima suprasti – juk, kaip žinome dabar, jau kitą dieną jam buvo atlikta regos korekcijos procedūra, dėl to jis net praleido susitikimus su Jungtinės Karalystės premjere Theresa May ir Šiaurės šalių kolegomis.

Bet įdomiausiai iš pagrindinės valdžios trijulės pasielgė ginkluotųjų pajėgų vadė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Atrodytų, šiai politikei, kurios pagrindiniai karo vežimo žirgai ir yra kariuomenė bei specialiosios tarnybos, pabūti tokiame renginyje Valdovų rūmuose tikrai derėtų.

O štai ir ne – šalies vadovė atsiuntė trumpą vaizdo sveikinimą, o renginio dalyviams buvo pranešta, kad ji negali dalyvauti dėl „įtemptos darbotvarkės“.

Užmetus akį į tos dienos „įtemptą darbotvarkę“ lieka paslaptis, kur tuo metu dar turėjo dalyvauti prezidentė. Tačiau D.Grybauskaitė, ko gero, išsisėmė per pačios išreklamuotą susitikimą su garsia Lietuvoje besifilmuojančia britų aktore H.Mirren.

Ir dar viena komiška detalė – H.Mirren vaidina Rusijos imperatorę Jekateriną II, o ši valdovė niokojo ir Lietuvą, kurioje dabar apie ją filmuojamas saldus ir sentimentalus serialas.

Beje, šalies saugumiečiai, pasirinkę savo šventei Valdovų rūmus, lyg ir davė užuominą, kas iš tiesų valdo valstybę. Gal dėl to prezidentė sutriko ir neatvyko?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.