A. Kubilius tiki, kad valstiečiai vis nervingesni, nes jaučia iš pirštų slystantį rinkėją

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys Andrius Kubilius „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ komentavo per dvejus metus pastebėtas naujosios valdžios darbo tendencijas ir principus. Politiko teigimu, jis šio Seimo negali palyginti nei su vienu kitu.

Opozicinės konservatorių frakcijos atstovai. <br>T.Bauro nuotr.
Opozicinės konservatorių frakcijos atstovai. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2018, 8:38 AM

Seimas šitas yra įdomus, jei taip galima pasakyti. Jei palyginti su mano patirtimi nuo 1992 metų, sunkiai su kuo turiu palyginti. Nepalyginimas jis tuo destruktyviu egzistavimu. Gal dėl valdžios specifikos, valdančiųjų, gal šiaip dėl kažkokių globalių procesų, nes daug kur politika darosi erzeliškesnė. Tai šitam Seime mes matome labai daug tuščių apsukų, bandant ieškoti priežasčių, kur muštis. Ir tą dažniausiai daro valdžia, žengdama per visas Konstitucijos, demokratijos raudonas linijas, lipdama ant opozicijos, žiniasklaidos.

Tas sudaro tokią terpę, kur raudonas linijas turime ginti. Ir tada turime labai daug susipriešinimo“, – situaciją komentavo A.Kubilius.

Jis tikino, kad opozicijos veiklos laukas yra stipriai siaurinamas, ir tenka ginti net elementarias opozicijos teises.

„Turime kovoti už kažkokius dalykus, kurie anksčiau buvo savaime suprantami. Svarstome biudžetą kitų metų, valdžia sako, kad opozicija nepateikė pasiūlymų. Mes kviečiamės ministrus, kad ateitų, kad pasiaiškintume. Bet mes ne tik ministrų negalime prisikviesti, mes elementarios informacijos negalime gauti“, – apie sunkumus pasakojo politikas.

A.Kubilius „Žinių radijo“ eteryje pasakojo, kad valdančiųjų reformos žmonėms prikūrė daugiau problemų.

„Gal čia valdžia taip bando pabėgti nuo realybės. Kad su savo pseudo reformomis yra prikūrę problemų žmonėms, o tada reikia pulti opoziciją dėl to“, – pasakojo jis.

„Valstiečiai patys supranta, kad komisijomis, kalbomis apie kainų mažinimą, išlaikyti rinkėją nelabai sekasi. Todėl to nervingumo tik daugėja“, – situaciją Seime įvertino A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.