V. Pranckietis apie streikuojančių mokytojų prašymus: „Negalima išskirti vienos grupės“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ džiaugėsi antradienį Seime priimtu kitų metų biudžetu.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 8:48 AM

„Jaučiuosi, kad pasiekėme tokią atsakomybės ribą, kaip ir planavome, neatidėliojant, kad laiku visos reformos galėtų prasidėti. Tai įnešė labai daug ramybės į Lietuvos gyvenimą ir pasitikėjimą“, – sakė Seimo pirmininkas.

Jis tvirtino, kad sekmadienį rengto mitingo dalyvių reikalavimas stabdyti biudžeto priėmimą savaitei, jau nebūtų nieko pakeitęs.

Biudžetas buvo planuojamas pusę metų. Per savaitę kažką pakeisti, atrasti, kaip bandoma sakyti, nesimėto biudžeto pinigai, kad juos būtų galima atrasti. Mes turime būti atsakingi visiems sektoriams“, – kalbėjo Seimo vadovas.

V.Pranckietis tvirtino, kad jei priėmimas būtų nukeltas savaite, procedūriniai dalykai galėjo būti atidėti ir iki Naujųjų metų. Ir biudžetas nespėtų įsigalioti iki sausio 1-osios dienos. „Žinių radijo“ eteryje jis taip pat sakė tikintis, kad šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė „elgsis atsakingai“.

„Aš manau, kad šalies vadovė elgsis atsakingai, suprantant, kad vetuojant tokį biudžetą, vetuojamos išlaidos gynybai, viešajam sektoriui, juk negalime vieno sektoriaus vertinti“, – apie mokytojų reikalavimus kalbėjo jis.

Jis tvirtino, kad jau penktą savaitę streikuojančių mokytojų problemą reikia spręsti ne biudžetu, o vidinėmis sistemos galimybėmis.

„Buvo aiškiai pasakyta, kad visos galimybės jau išsemtos ir daugiau galimybių nėra. Dabar jau vidinių galimybių reikia ieškoti, pačioje sistemoje“, – sakė Seimo vadovas.

„Žinau, kad Seimas yra atsakingas už visus sektorius, svarstė juos visus, ne vieną. Negalima išskirti vienos grupės ir dėl vieno sektoriaus kelti kažkokius neramumus ir dėl to nepatvirtinti biudžeto nebuvo pagrindo. Su minėtu sektoriumi reikia kalbėtis“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.