Viktoras Pranckietis apie galimą prezidentės veto biudžetui: „Esame pasiruošę įvairioms situacijoms“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ kalbėdamas apie premjero Sauliaus Skvernelio iš specialiųjų tarnybų gautą pažymą patikino, kad dėl jos turinio nerimauti nereikėtų.

V.Pranckietis įsitikinęs, kad prezidentė biudžeto nevetuos.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Pranckietis įsitikinęs, kad prezidentė biudžeto nevetuos.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Pranckietis įsitikinęs, kad prezidentė biudžeto nevetuos.<br>T.Bauro nuotr.
V.Pranckietis įsitikinęs, kad prezidentė biudžeto nevetuos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-12-19 08:26, atnaujinta 2018-12-19 09:41

„Ta pažyma siaura, neslapta, o riboto naudojimo. Galiu nuraminti, kad ten išskirtinių blogybių nesišviečia“, – kalbėjo jis ir šyptelėjo, kad prieš Kalėdas reikia daugiau ramybės.

Paklaustas kaip vertina tai, jog streikuojantys mokytojai tikisi, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė vetuos kitų metų biudžeto projektą, V. Pranckietis sakė: „Esame apsiruošę įvairioms situacijoms. Šiuo atveju, ir prezidentė aiškiai supranta, kad biudžetas yra daug platesnis nei mokytojų problemos. Problemų valstybėje yra daug daugiau ir turime elgtis atsakingai“, – sakė jis ir pridūrė, kad dar iki kitų metų pradžios tikimasi teigiamo prezidentės atsakymo.

Anot Seimo pirmininko nereikėtų sakyti, kad biudžetas yra palankesnis verslo sektoriui ir pabrėžė, kad būtent šis sektorius sumoka didelę dalį mokesčių.

Į klausimas, kokie jam buvo 2018 metai, V.Pranckietis sakė, kad jei buvo labai įvairūs, kupini įvairių reformų, kurios sulaukė įvairaus vertinimo. „Pasitinkant Kalėdas reiktų palinkėti vieni kitiems ramybės ir pratęsimo gerųjų darbų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.