A. Kubilius sukritikavo S. Skvernelio prisistatymą: „Primena sovietinius laikus“

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Andrius Kubilius „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ penktadienį sakė, kad jam premjero Sauliaus Skvernelio paskelbimas apie kandidatavimą prezidento rinkimuose, pasirodė teatrališkas ir nenuoširdus.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pagaliau paskelbė, kad sieks prezidento posto. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį pagaliau paskelbė, kad sieks prezidento posto. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-18 08:37

„Turbūt čia jokia naujiena, gal naujiena buvo pasirinktas pristatymo stilius. Man jis atskleidžia visą S.Skvernelio mąstysena, visą tolesnį stilių. Tautos prašymu paskelbė, tai teatralizuoto veiksmo turbūt ir toliau bus labai daug. Šalia to, dar bus ir klausiama, ar neperžengia padorumo ribų tai, kad jis premjero poziciją tam naudos. Premjeras atvažiuoja estakados apžiūrėti, o ir čia dar netyčia pasako, kad reikia dalyvauti rinkimuose. Man tai primena sovietinius laikus ir teatralizuotus partijos suvažiavmus. Bet ar tai yra nuoširdus žmogaus stilius, ar apgalvota taktika, taip sužaisti žmonių jausmais ir sentimentais, pamatysime ateityje“, – „Žinių radijo“ eteryje kalbėjo A.Kubilius.

Jis teigė, kad pastebėjo Vyriausybės bandymus ruoštis rinkiminei kampanijai. „Man toks jausmas, kad ta nesėkminga mokesčių reforma buvo sugalvota kaip rinkimų kampanijos dalis“, – sakė politikas.

„Ta estakada yra vienintelis dalykas, kuris gali parodyti, kad kažkas šalyje vyksta. Nes visi prisimins mokytojų streiką, ir kad daugiau žmonių nepatenkintų šalyje buvo“, – dvejus premjero vadovavimo Vyriausybei metus vertino A.Kubilius.

Konservatorių atstovas dalijosi ir reitingų įžvalgomis. A.Kubilius prognozavo, kad S.Skvernelis visuomenės palaikymo pasiims iš ekonomisto Gitano Nausėdos reitingo.

„Bet dabar rinkėjai gali būti dvejonėje. Bet S.Skvernelis turės vieną iššūkį, nes prezidentinis ir premjerinis įvaizdis yra kiek kitokie. (...) S.Skvernelis tinka prie estakados, bet ar žmonės pamatys jame prezidentą, kurio nori“, – sakė A.Kubilius.

Konservatorius „Žinių radijui“ sakė, kad premjeras ir toliau naudosis savo tarnybine padėtimi.

„Jei esi premjeras – rūpinkis Vyriausybe, o jei esi kandidatas – tai eik ir būk eiliniu Seimo nariu. Jis juk būtų lygus su kitais“, – kalbėjo A.Kubilius.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad ketvirtadienį, lankydamasis Rusnėje, premjeras S.Skvernelis pagaliau pasakė, kad dalyvaus prezidento rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.