Į Klaipėdos mero postą nusitaikęs uosto vadovas Arvydas Vaitkus iki rinkimų galės atostogauti

Klaipėdos jūrų uosto (KVJUD) direkcijos vairas laikinai patikėtas Vidmantui Paukštei, pakeitusiam į uostamiesčio mero postą kandidatuojantį šios valstybės įmonės generalinį direktorių Arvydą Vaitkų. Susisiekimo ministro Roko Masiulio įsakymu uosto vadovas išleistas ilgesnių atostogų.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų (kairėje) nušalino nuo kai kurių sprendimų ir išleido atostogų.<br> G.Pilaičio nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis Klaipėdos jūrų uosto direkcijos vadovą Arvydą Vaitkų (kairėje) nušalino nuo kai kurių sprendimų ir išleido atostogų.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-21 02:08, atnaujinta 2019-01-28 10:21

Ministras patenkino prašymą

KVJU infrastruktūros direktoriaus pareigas ėjęs V.Paukštė laikinai pavaduos A.Vaitkų iki tiesioginių merų ir savivaldybių rinkimų, kurie vyks kovo 3 dieną, o gal ir ilgiau, jeigu klaipėdiečiai Jūrų uosto vadovą išrinks meru.

Susisiekimo ministras R.Masiulis patvirtino, jog su „valstiečiais“ į rinkimus einantis A.Vaitkus išleistas atostogų praėjusią savaitę po to, kai jis susitiko su KVJU direkcijos vadovu ir išklausė jo minčių.

Ministras taip pat nušalino A.Vaitkų ir nuo kai kurių sprendimų, susijusių su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto krovos kompanijomis, kurių atstovai, kai ir jis, dalyvauja savivaldos rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše, finansiškai remia šią partiją.

„Negali būti jokių abejonių dėl valstybės įmonės vadovo skaidrumo bei etikos standartų paisymo. A.Vaitkus pats manęs paprašė nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti savivaldos rinkimų procesuose. Šį prašymą aš tenkinau nedelsdamas“, – kalbėjo R. Masiulis.

Sulaukė ir kandžių pastabų

A.Vaitkus apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose, palaikomas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, oficialiai pranešė pernai gruodžio pabaigoje.

Jūrų uosto vadovas teigė sulaukęs ir kitų partijų prašymų kandidatuoti į Klaipėdos mero postą jų sąraše, bet pasirinkęs „valstiečius“, kurie esą žadėję visišką veikimo laisvę, jeigu jis laimėtų rinkimus. A.Vaitkaus ir jo kamandos pasirinktas rinkimų šūkis - „Klaipėda gali daugiau“.

A.Vaitkus susilaukė kandžių komentarų dėl to, kad jį, kaip kandidatą į uostamiesčio merus, ir "valstiečius" finansiškai remia Klaipėdos jūrų uoste savo verslą plėtojančių krovos kompanijų savininkaI, suinteresuoti valstybės investicijomis į jiems naudingus projektus.

Tarp A.Vaitkaus ir jį į merus iškėlusios partijos finansinių rėmėjų iš tikrųjų yra ir tokių verslininkų, kurie susiję su krovinių per Klaipėdos jūrų uostą eksportu, su Baltarusijos valstybinių įmonių kapitalais.

Projektus svarsto komisijos

Reaguodami į tokią informaciją viešojoje erdvėje, KVJU direkcija pareiškė, kad visi uosto investiciniai projektai yra  skaidrūs - vadovaujamasi griežtais, ekonominę grąžą užtikrinančiais reikalavimais, pats A.Vaitkus sprendimų vienasmeniškai nepriima, nes tam yra suformuota speciali komisija.

„Projektai vertinami pagal griežtus ir objektyvius kriterijus – kolegialiai sprendžiama, ar jie yra finansiškai pagrįsti, atsiperkantys, pelningi, nešantys naudą uostui, miestui ir valstybei. KVJU direkcijos valdybai pritarus, projektai įtraukiami į strateginį uosto veiklos planą, kurį paskui svarsto ir tvirtina Susisiekimo ministerija“, - rašoma KVJU direkcijos išplatintame pareiškime.

„Klaipėdos  jūrų uosto direkcija, kaip valstybės įmonė, griežtai atsiriboja nuo bet kokių politinių interpretacijų, kai kalbama apie strateginę veiklą ir investicijas“, - pažymėjo KVJU direkcijos atstovė spaudai Dovilė Ringis.

KVJU pareiškime, be kita ko, nurodoma, jog Stebėsenos ir prognozių agentūra (SIPA) Klaipėdos valstybinio jūrų uosto 2019–2022 metų strateginį veiklos planą įvertino 10 balų iš 10 galimų.


 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.