Klaipėdos universiteto rektoriaus rinkimai – Artūrui Razbadauskui konkurentai į nugarą nealsuoja

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimų komisija uždarame posėdyje atplėšė voką, kuriame buvo vienintelio pretendento į šį postą, profesoriaus ir daktaro Artūro Razbadausko, dokumentai. Ankstesnių rinkimų turuose dėl šios aukštosios mokyklos vadovo pareigų varžėsi šeši kandidatai.

Artūras Razbadauskas (viduryje) - vienintelis kandidatas į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą.<br>KU nuotr. 
Artūras Razbadauskas (viduryje) - vienintelis kandidatas į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą.<br>KU nuotr. 
Klaipėdos universitetas. <br> KU nuotr.
Klaipėdos universitetas. <br> KU nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis

Jan 23, 2019, 1:36 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 3:09 PM

Laikinai einančio Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas A.Razbadausko rinkimų komisijai pateikti dokumentai atitiko viešojojo konkurso reikalavimus. Vasario pradžioje KU taryba jo kandidatūrą pristatys Senatui ir akademinei bendruomenei.

Vėliau vienintelio A.Razbadausko kandidatūra bus svarstoma KU Senate, kuris yra sudarytas iš 35 narių: profesorių, docentų, mokslininkų, pripažintų menininkų ir studentų.

KU rektoriaus rinkimai numatyti vasario 21 dieną - uždarame posėdyje už Senato siūlomą kandidatą balsuos devyni universiteto tarybos nariai.

Tam, kad KU rektorius būtų išrinktas, už kandidatą turi balsuoti mažiausiai šeši universiteto tarybos nariai. Su išrinktuoju rektoriumi pasirašoma penkerių metų darbo sutartis.

Klaipėdos universitetui A.Razbadauskas laikinai vadovauja nuo praėjusiųjų metų gegužės, kai iš rektoriaus pareigų pasitraukė daktaras Eimutis Juzeliūnas, tokį savo sprendimą motyvavęs noru naujai KU tarybai suteikti galimybę atnaujinti šios aukštosios mokyklos vadovybę.

Pernai spalį vykusiame KU rektoriaus rinkimų konkurse nė vienas iš penkių kandidatų nesurinko būtinų šešių universiteto tarybos narių balsų, todėl buvo paskelbtas naujas viešasis tarptautinis konkursas.

Dėl KU rektoriaus posto, be A.Razbadausko, dar varžėsi profesoriai ir mokslų daktarai Stefanas Kirchneris (Laplandijos universitetas, Arkties centras), Marius Lanskoronskis (Mykolo Romerio universitetas, Ekonomikos ir verslo fakultetas), Rimantas Stašys (KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas), Sigitas Vaitkevičius (Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultetas), Viktoras Senčila (Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla).

Tiesa, R.Stašys vėliau atsiėmė dokumentus ir rinkimuose nebedalyvavo, o S.Kirchneris neatvyko į KU tarybos posėdį pristatyti savo programos. Pirmajame ture neišrinkus rektoriaus, į antrąjį pateko du pretendentai - A.Razbadauskas ir V.Senčila, bet jie irgi nesurinko reikiamo tarybos narių balsų skaičiaus.

Nepavykus pirmajam KU rektoriaus konkursui, paskelbta nauja atranka. Konkurso sąlygose nurodyta, kad pretendentai privalo būti priekaištingos reputacijos, sukaupę pedagoginės ir vadybinės patirties, turėti mokslo laipsnį arba būti pripažinti menininkai, išmanyti universiteto statutą.

Akademinę visuomenę nustebino Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kūrėjo ir ilgamečio vadovo, profesoriaus, mokslų daktaro V.Senčilos, kurio kadencija šioje aukštojo mokslo įstaigoje jau baigiasi, sprendimas nebesiekti KU rektoriaus posto. Ankstesniuose turuose pagrindiniu A.Razbadausko varžovu buvęs V.Senčila nekomentuoja, kodėl pasitraukė iš kovos.

Pretendentams į Klaipėdos universiteto rektoriaus postą taip pat keliamas reikalavimas būti įgijusiems ne žemesnę nei trečią valstybinės kalbos mokėjimo kategoriją.

A.Razbadauskas tvirtina, jog įstrigę KU universiteto rektoriaus rinkimai šios aukštojo mokslo įstaigos veiklos iš esmės nesutrikdė, nesujaukė numatytų studijų programų ir planų. Pasak jo, šie metai Klaipėdos universitetui bus itin svarbūs.

„Švietimo ir mokslo ministerijai pateiksime KU veiklos optimizavimo planą su pataisomis, kursime inovacijų ekosistemą, reikia plėtoti vidinę ir išorinę komunikaciją, stiprinti universiteto įvaizdį ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinių Baltijos šalių regione“, - kibti į darbą jau pasirengęs vienintelis kandidatas į rektoriaus postą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.