V. Pranckiečio dūris R. Karbauskiui: valstiečių vadas mano, kad jo nuomonė visada teisinga

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė, kad nebuvo patenkintas tuo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis kandidatų į prezidentus paieškose palaikė premjerą Saulių Skvernelį. 2 partijos skyriai prieš partijos suvažiavimą iškėlė ir V.Pranckiečio kandidatūrą.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis supranta, kad R.Karbauskis nemėgsta, kai kažkas ginčija jo nuomonę. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis supranta, kad R.Karbauskis nemėgsta, kai kažkas ginčija jo nuomonę. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 8:32 AM, atnaujinta Feb 6, 2019, 8:34 AM

„Kandidatų siūlymas buvo truputį kitoks, S.Skvernelį siūlė R.Karbauskis, mane pasiūlė 4 procentai skyrių nuo visų partijoje. Suvažiavime už mane balsavo 20 procentų, tai buvo nesiūlyta kandidatūra visą laiką, nebuvo kažkaip iš anksto ruoštasi. Mes tiesiog padovanojome demokratijos partijai daugiau“, – apie balsavimą dėl valstiečių kandidato į prezidentus kalbėjo V.Pranckietis.

Tiesiai paklaustas, ar jis pats norėjo dalyvauti prezidento rinkimuose, Seimo vadovas teigė, kad viskas būtų priklausę nuo esamos situacijos.

„Jeigu būtų toks atvejis, nebūtų kito pasirinkimo. Jei žmonių pasitikėjimas būtų išreikštas, taip ir reikėtų kalbėti. Visą laiką, per paskutinius metus, girdėjau klausimą, dalyvausiu rinkimuose ar ne. Siūlymus aš girdėdavau, bet partijos paramą reikia turėti, rinkimai yra didžiulis procesas, vienišas negali pretenduoti.

Jei partija būtų pasitikėjusi ir nominavusi, tai turėčiau eiti. Manau, kad mano asmeninės savybės ir turima patirtis, leistų konkuruoti su kitais kandidatais. Bet dabar ta situacija tokia, kad jau yra buvusi“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo Seimo pirmininkas.

Politikos ekspertai faktą, kad R.Karbauskis palaikė premjero kandidatūrą, o ne Seimo pirmininko, vertina kaip V.Pranckiečio pažeminimą. Pats Seimo vadovas kaltę verčia valstiečių lyderiui R.Karbauskiui, kuris sakė, kad paramą S.Skverneliui išreiškė kaip eilinis partijos narys.

„Aš manau, kad būdamas eiliniu partijos, ne kiekvienas turi mikrofoną per suvažiavimą ir teisę kalbėti, kada nori. Nuo tokių pasisakymų buvo galima ir susilaikyti, neformuojant savo nuomones, kaip visų bendros“, – taip situaciją įvertino V.Pranckietis.

Paklaustas, ar jaučia R.Karbauskio pasitikėjimą. Seimo vadovas dar stipriau sukritikavo valstiečių lyderį.

„Manau, kad jis visada stengiasi ir toliau stengsis įrodyti savo nuomonę, kuri, jo akimis, yra vienintelė teisinga“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė V.Pranckietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.