Šiaulių miestas po rinkimų: politinė dėlionė jau aiški

Rinkimų rezultatai Šiauliuose sukėlė tikrą šoką tradicinių partijų atstovams, mat miesto Taryboje praktiškai neliks politikos veteranų.

A.Visockas su bendražygiais laimėjo rinkimus.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Visockas su bendražygiais laimėjo rinkimus.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Visockas sakė, kad rezultatai pranoko lūkesčius.<br>R.Vitkaus nuotr.
A.Visockas sakė, kad rezultatai pranoko lūkesčius.<br>R.Vitkaus nuotr.
A.Visockas sakė, kad į administracijos direktoriaus postą sugrįžti kvies perversmininkų atstatydintą A.Bartulį.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Visockas sakė, kad į administracijos direktoriaus postą sugrįžti kvies perversmininkų atstatydintą A.Bartulį.<br>G.Šiupario nuotr.
Rinkimų apylinkėje meras A.Visockas pasirodė su šeima - žmona Edita ir sūnumis Matu bei Ugniumi. <br>R.Vitkaus nuotr.
Rinkimų apylinkėje meras A.Visockas pasirodė su šeima - žmona Edita ir sūnumis Matu bei Ugniumi. <br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 3:02 PM, atnaujinta Mar 4, 2019, 3:10 PM

Juos nušlavė rinkėjų pasitikėjimas dabartinio mero Artūro Visocko visuomeniniam rinkimų komitetui „Dirbame miestui“. Šiaulių meras vien su bendražygiais laimėjo daugumą – rinkėjai jiems suteikė net 15 mandatų iš 31. Lemiamą tašką padėjo sąrašo lyderis A.Visockas, pirmame rinkimų ture užtikrintai perrinktas Šiaulių miesto meru.

Prieš rinkimus buvo spėjama, kad A.Visocko visuomeninis rinkimų komitetas „Dirbame miestui“ kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kartu turės daugumą. Tačiau rezultatai pranoko net didžiausių optimistų lūkesčius.

Tiesa, niekas nesikeičia – meras A.Visockas patvirtino, kad bus sudaryta koalicija su Aurimo Žvinio vedamais valstiečiais, kurie rinkimuose laimėjo tris mandatus. „Šios kadencijos viduryje buvo organizuojamas perversmas, A.Žvinys jautė labai didelį spaudimą, bet liko ištikimas principams ir palaikė mano pusę“, - sakė rinkimus laimėjęs meras.

Simboliška, bet rinkimų naktį pasveikinti laimėtojų atėjo tik valstiečių lyderis A.Žvinys. Vadinamųjų tradicinių partijų atstovai durų praverti neišdrįso, nors, pavyzdžiui, konservatoriai rezultatų laukė vos už keliasdešimties žingsnių esančioje kavinėje.

- Rezultatas tikrai netikėtas. Slapčia vylėmės, kad kartu su A.Žvinio komanda pajėgsime suburti daugumą. Bet rinkėjų pasitikėjimas pranoko lūkesčius, - lrytas.lt sakė Šiaulių miesto meras.

- Gal jau aišku, kaip formuosite komandą?

- Jokia paslaptis, kad į administracijos direktoriaus postą sugrįžti bus kviečiamas Antanas Bartulis. Jis buvo nušalintas, nes dirbo pernelyg gerai, o tai netiko partiniams veikėjams. Kad nenutoltų nuo savivaldos reikalalų, jis dabar dirbo patarėju. Tikiuosi, kad Antanas ryšis tęsti darbą, kuris yra labai sunkus.

- O pavaduotojus jau išsirinkote?

- Pavaduotoju bus kviečiamas sugrįžti Domas Griškevičius, kurį buldozeriu atstatydino valdžios ir keršto trokštantys perversmininkai.

Beje, pavaduotojas bus vienas, nes du net nereikalingi. Džiaugiuosi, kad rinkėjai savo pasitikėjimu leidžia taupyti biudžeto pinigus ir atsisakyti perteklinio politinio posto.

Šiaulių miesto tarybos mandatus išsidalijo: A.Visocko visuomeninis rinkimų komitetas „Dirbame miestui“ (15), LVŽS (3), Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (3), Visuomeninis rinkimų komitetas „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ (3), Lietuvos socialdemokratų partija (2), Darbo partija (2), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (2).

Mero rinkimų rezultatai: A.Visockas (54,57 proc.), V.Simulikas (10,77 proc.), Jonas Bartkus ( Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, 9,46 proc.), A.Žvinys (7,29 proc.), Marijus Velička (Darbo partija, 5,86 proc.), Gintautas Sitnikas ( Lietuvos socialdemokratų partija, 5,6 proc.), Aurimas Lankas ( Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, 3,79 proc.), Laisvūnas Neimanas (Lietuvos centro partija, 1,49 proc.) ir Vida Pociuvienė (Visuomeninis rinkimų komitetas „ŠNVOK – čia ir dabar!“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.