Po girto kūdikio gimimo – V. Pranckiečio planas kalbėtis apie dar negimusių vaikų apsaugą

Seimo pirmininkas Vikoras Pranckietis Žinių radijo laidoje „Pozicija“ teigė, kad reikės pradėti sudėtingą diskusiją dėl dar negimusio vaiko teisių apsaugos. Apie tai politikas prabilo po to, kai praėjusią savaitę Klaipėdoje moterys pagimdė visiškai girtą kūdikį.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 8:37 AM, atnaujinta Apr 17, 2019, 8:49 AM

„Manau, kad tai sukels naują diskusiją ir turėsime kalbėti apie negimusio vaiko apsaugą. O šiuo atveju, man pats faktas, kad negėręs žmogus, jau tampa girtas, labai liūdna ir labai gaila. Bet jei panagrinėti, mama važiavo iš Anykščių į Telšius. Ji pati sako, kad net nežinojo, kad laukiasi. Manau, kad visuomenė turi stebėti ir matyti, (vaikų apsaugos, – red.) įstatymai neveikia, jei nežinai, kad laukiasi, sureguliuoti yra sudėtinga, bus nauja diskusija“, – Žinių radijo eteryje sakė V.Pranckietis.

Jo teigimu, jei net nėštumo faktas yra nežinomas, padėti jai yra praktiškai neįmanoma. „Tai bus naujos ir labai sudėtingos diskusijos tema“, – planavo Seimo vadovas.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusį penktadienį Iš Anykščių per pusę Lietuvos atklydusi visiškai girta gimdyvė pagimdė kūdikį, kuriam nustatytas daugiau nei 4 promilių girtumas. Vos dviejų su puse kilogramų gimusi mergytė gydoma reanimacijoje.

Tai, kad mažylė išgyveno, gydytojai vadina stebuklu. Gydytojai įtaria, kad motina alkoholį vartojo visą nėštumo laikotarpį. Pati moteris teigė, kad apie nė nežinojo, kad yra nėščia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?