R. Karbauskis keičia nuomonę dėl „tvarkiečių": jie nebeturi reikalų su teisėsauga

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) ir Tvarkos ir teisingumo (TT) pasirašyta koalicinė sutartis, pasak valstiečių lyderio Ramūno Karbauskio, rodo, kad TT partija yra kardinaliai pasikeitusi ir su teisėsaugos įtarimais partijos žmonės visiškai nesusiję.

 Ramūnas Karbauskis ir Remigijus Žemaitaitis<br> lrytas.lt koliažas
 Ramūnas Karbauskis ir Remigijus Žemaitaitis<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 1:07 PM, atnaujinta May 31, 2019, 1:17 PM

LVŽS vadovas pripažįsta, kad dar prieš Seimo rinkimus 2016 m. teigė, jog į koaliciją su teisėsaugos įtarimų sulaukusiomis partijomis, kaip Tvarka ir teisingumas bei Darbo partija, neitų, bet, pasak jo, tokių žmonių TT partijoje tikrai nebeliko.

„Aš turiu patikslinti, šioje partijoje nėra nė vieno žmogaus, kuris buvo partijoje 2016 metais, kuomet mes tai pasisakėme (neturėsime reikalų su teisėsaugos įtarimais susijusiomis partijomis. – ELTA). Žmonių, kurie buvo susiję su tomis bylomis, kurios buvo iškeltos dėl korupcijos, toje partijoje jau nebėra. Susiję su teistumu žmonės yra jau pasitraukę iš partijos, ir išliko kaltinimai tik juridiniam asmeniui, o tame juridiniame asmenyje nėra nė vieno žmogaus, kuriam buvo pareikšti kaltinimai. Tai šioje situacijoje mes nematome jokios priežasties, kodėl mes negalime su šita partija sudaryti koalicijos“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkui pritarė ir Agnė Širinskienė.

„Su TT partija situacija yra kardinaliai pasikeitusi. Kuomet 2016 metais buvo kalba taip, tai apie žmones partijoje, kurie buvo įtariamieji, ir tuomet buvo teisinis persekiojimas, juk įtariami tuomet buvo ne tik nariai, bet ir pati vadovybė. Dabar situacija kardinaliai pasikeitusi, ir tų asmenų partijoje nėra“, – teigė ji.

Paklausta, ar R. Karbauskis tuomet paskubėjo sakyti, kad reikalų su teisėsaugos įtarimais susijusiomis partijomis neturės, A. Širinskienė teigė, kad tikrai ne. Pasak jos, LVŽS pozicija išlieka ta pati.

„Ne, jis labai teisingai pabrėžė, kad tikrai su partijomis, kurios turi su skaidrumu problemų, mes nebendraujame, bet, kaip minėjau, dabar TT partija visiškai pasikeitusi“, – teigė A. Širinskienė.

Jos teigimu, TT ruošiasi pakeisti savo partijos pavadinimą ir taip visiškai atsiriboti nuo partiją supančio teisėsaugos šešėlio.

„TT planuoja Teisingumo ministerijoje nukirsti teisinį ryšį, persiregistruodami ir visiškai atsiriboti nuo savo praeities. Tai būtų juokinga asmenis sieti su pavadinimu ir nematyti, kad toje partijoje turinys per pastaruosius dvejus metus radikaliai pasikeitęs“, – teigė ji.

R. Žemaitaitis Eltai patvirtino, kad vasarą TT partija pakeis pavadinimą ir simbolį. Deja, kaip vadinsis partija, R. Žemaitaitis nenorėjo atskleisti.

ELTA primena, kad LVŽS lyderis dar prieš Seimo rinkimus 2016 m. teigė, kad į koaliciją su teisėsaugos įtarimų sulaukusiomis partijomis, kaip Tvarka ir teisingumas bei Darbo partija, neitų.

„Galiu tik pasakyti, su kuo mes nedirbsime tikrai – mes nedirbsime su Tvarkos ir teisingumo ir Darbo partijomis, nes toms partijoms yra pareikšti įtarimai arba jos yra teistos dėl savo veiklos. Yra klausimų, kurie kyla dėl Liberalų sąjūdžio santykio – ar tai buvo vadovo, ar tai buvo Liberalų sąjūdžio reikalai kaip organizacijos“, – sakė jis. „Mes nedirbsime koalicijoje su tomis partijomis“, – teigė R. Karbauskis.

Ketvirtadienį „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir valstiečiai pasirašė partijų memorandumą dėl koalicijos plėtimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.