Vytautas Bruveris. Išmanieji valstiečių ryšiai – laiškai

Ką labiausiai primena politinė jėga, kurios veikėjai, pradėję viešai pjautis ir stumti vienas kitą iš užimamų postų, dar ima rašyti agitacinius laiškus partijos nariams? Besiskiriančią ir dėl vaikų besidraskančią daugiavaikę šeimą? Ar tiesiog cirką?

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2019, 6:15 AM

Tai, kad Ramūnas Karbauskis ūkanotais savo politinės karjeros momentais ima rašyti patetiškus ir graudžius laiškus politiniams bendrakeleiviams, – ne naujiena.

Tą patį valstiečių vedlys padarė ir dabar, kai nuo Seimo pirmininko kėdės stumiamas Viktoras Pranckietis kategoriškai atsisakė pats nuvirsti.

Ir ne tik atsisakė, bet ir liepė pačiam R.Karbauskiui dingti iš partijos vadovo posto.

„Viešus pastarųjų dienų Seimo pirmininko pareiškimus laikau kenkėjiškais“, – laiške rypauja R.Karbauskis ir čia pat primena, kad jokių priekaištų niekas V.Pranckiečiui neturi.

Bet buvęs R.Karbauskio dėstytojas V.Pranckietis pralenkė savo studentą.

Vien tuo, kad parašė panašų laišką taip atnaujindamas ir gana naują politinį žanrą. Be to, rėžė iš peties, kad savo likimą jis susiejo – nei daugiau, nei mažiau – su pačia demokratija, o R.Karbauskį apkaltino tuo, kad šis tą demokratiją „stato į kampą“.

Kaip Lietuvos demokratijos likimas priklauso nuo to, jei pagal vieną koalicijos sutartį jį į postą pasodinęs buvęs studentas dabar nori jį iš ten išmesti pagal kitą susitarimą, V.Pranckietis nepaaiškino.

„Būkime tikrais savo valstybės valstiečiais“, – štai Seimo pirmininko siūlymas kolegoms, jei jiems vis dėlto teks slapta balsuoti dėl pasitikėjimo juo. Išties valstietiška išmintis: jei gauni postą pagal vieną sandėrį, viskas gerai, o jei postą iš tavęs nori atimti pagal kitą – pavojus demokratijai!

Kuris šių laiškų rašytojų atrodo išmintingiau – ne tiek svarbu. Svarbiausia, kad itin išmintingai dabar atrodo visa partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?