Per vizitą Lenkijoje G. Nausėdos planuose – du svarbūs susitikimai

Per vizitą Lenkijoje Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį planuoja dvišalius susitikimus su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir Liuksemburgo premjeru Xavieru Bettelu, penktadienį pranešė Prezidentūra.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2019, 2:13 PM

Dvišaliame susitikime su Ukrainos vadovu žadama aptarti situaciją po rinkimų Ukrainoje ir Ukrainos europinės integracijos reformų darbotvarkę.

Susitikime su Liuksemburgo premjeru G. Nausėda žada kalbėtis apie ES darbotvarkę, aptarti bendradarbiavimą finansinių paslaugų ir atsinaujinančios energetikos srityse.

G. Nausėda su daugiau nei 20 pasaulio šalių vadovais sekmadienį Varšuvoje minės Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ąsias metines.

Atminimo renginių programoje numatyta oficiali vakarienė Lenkijos prezidento kvietimu Lenkijos Karaliaus rūmuose ir koncertas Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-mečiui paminėti Varšuvos didžiajame teatre.

Į Lenkiją planavo atvykti ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), bet išvakarėse jis atšaukė vizitą dėl uragano Floridoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.