Vilniaus gyvybės langelyje rastas 3 dienų kūdikis

Vilniaus medikai priglaudė ir rūpinasi trijų dienų kūdikiu, kuris ketvirtadienį buvo rastas gyvybės langelyje.

Pirmasis gyvybės langelis Lietuvoje buvo atidarytas 2009 m. lapkričio mėn. Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pirmasis gyvybės langelis Lietuvoje buvo atidarytas 2009 m. lapkričio mėn. Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2019, 9:10 AM, atnaujinta Nov 22, 2019, 9:17 AM

Kaip pranešė Policijos departamentas, lapkričio 21 d. apie 16 val., Vilniuje, gyvybės langelyje, rastas paliktas vyriškos lyties apie trijų dienų amžiaus kūdikis.

Kūdikiu kol kas rūpinasi medikai.

Pirmasis gyvybės langelis Lietuvoje buvo atidarytas 2009 m. lapkričio mėn. Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose. Kaip rašo patys gyvybės langelio prižiūrėtojai, tai speciali patalpa, į kurią įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia signalas ir auklėtojos skubiai pasirūpina vaiku, kuriuo negali ar nenori rūpintis pati mama.

Motinai, palikusiai naujagimį gyvybės langelyje, jokia baudžiamoji atsakomybė negresia.

„Gyvybės langelis“ – tai speciali kapsulė pastato sienoje. Iš gatvės pusės į tą kapsulę įdėjus kūdikį, jis netrukus, po perspėjimo signalo, atsidurs šiltame lopšyje ir visą parą dirbančių rūpestingų medikų rankose. Asmens, šitaip palikusio kūdikio, niekas neieškos“, - informuojama gyvybės langelį prižiūrinčių sutrikusio vystymosi kūdikių namų informacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.