Karantino sąlygas pažeidęs Šiaulių meras turėjo patuštinti piniginę

Karantino sąlygas pažeidę, apsauginių kaukių viešoje viešoje vietoje nedėvėję: Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Šiaulių miesto administracijos direktorius Antanas Bartulis – sulaukė bausmės.

Kreiptis į policiją dėl karantino sąlygų pažeidusių Šiaulių vadovų šiaulietį advokatą E.Morkūną paskatino ši feisbuke išplatinta nuotrauka.<br> Feisbuke paviešinta nuotrauka
Kreiptis į policiją dėl karantino sąlygų pažeidusių Šiaulių vadovų šiaulietį advokatą E.Morkūną paskatino ši feisbuke išplatinta nuotrauka.<br> Feisbuke paviešinta nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 4:02 PM

Šiauliečio advokato Egidijaus Morkūno pareiškimą dėl galimo karantino sąlygų pažeidimo išnagrinėjusi Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėja Rūta Alejūnienė A.Visockui ir A.Bartuliui surašė administracinio nusižengimo protokolus už karantino sąlygų pažeidimą ir abiem pažeidėjams skyrė minimalią už tokį pažeidimą numatytą baudą – po 500 eurų.

Kadangi A.Visockas anksčiau administracine tvarka nebuvo baustas ir baudos paskyrimo neginčijo, jis galėjo pasinaudoti įstatymų numatyta tvarka ir iškart sumokėti tik pusę jam skirtos baudos. Tą Šiaulių miesto meras ir padarė.

Apie jam paskirtą baudą A.Visockas savo feisbuko paskyroje atsiliepė taip: „Už kaukės nedėvėjimą karantino laikotarpio pabaigoje gavau 250 eurų baudą ir ją sumokėjau.

Dėl šio įvykio kaltas nesijaučiu, bet tvarka yra tvarka. Neturi būti skirtumo ar tu esi meras, ar autobuso vairuotojas, ar mokytojas etc.

Iš kitos pusės buvo truputį keista, kad žmogus, bėgantis apie Pageluvio ežerą, arba vienas parke, arba vienas parke, ar vienas tuščioje gatvėje, ar vienas prie jūros turėjo dėvėti kaukę. Sunkiai priimu logikos nesąmones.

Vėliau ta tvarka pasikeitė.

Ir vėl viskas gerai!“.

Žinomas Šiaulių advokatas E.Morkūnas į policiją dėl galimai karantino sąlygas pažeidusių A.Visocko ir A.Bartulio kreipėsi gegužės pradžioje, kai feisbuke pastebėjo nuotrauką, kurioje matosi viešoje vietoje ant suoliuko be apsauginių kaukių sėdintys ir besišnekučiuojantys Šiaulių miesto meras ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius.

E.Morkūno pareiškimą policijai A.Visockas įvertino, kaip keršto akciją ir tvirtino, kad taip advokatas jam kerštauja už teismuose pralaimėtas bylas prieš miesto savivaldybę bei jį patį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.