S. Skvernelis – apie didžiausią prezidento klaidą ir R. Šimašiaus politinę reklamą

Trečiadienį po Vyriausybės posėdžio ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sureagavo į prezidento Gitano Nausėdos pareiškimą apie didžiausią pirmųjų prezidentavimo metų klaidą.

Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gitanas Nausėda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Saulius Skvernelis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 8, 2020, 3:07 PM, atnaujinta Jul 9, 2020, 12:46 AM

Premjeras kritiškai įvertino ir politine reklama neretai vadinimą Remigijaus Šimašiaus sprendimą Lukiškių aikštėje įrengti pliažą. Pasak S.Skvernelio, „geresnės „reklamos“ politinei partijai nereikia“.

Klaidų nekomentuoja

Antradienį, duodamas interviu nacionaliniam transliuotojui, G.Nausėda pabrėžė, kad didžiausia jo pirmųjų prezidentavimo metų klaida buvo sprendimas susisiekimo ministru skirti Jaroslavą Narkevičių. S.Skvernelis tikino, kad, eidamas premjero pareigas, prezidento klaidų nevardins.

„Kaip atrodytų, jei premjeras dabar vardintų prezidento klaidas. Tikrai to nedarysiu, kol esu premjeras, po to, kitame statuse, galima diskutuoti ir kalbėti. Tai yra prezidento pozicija, jis ją išsakė, ji tokia yra. Neturiu ką ir komentuoti“, – sakė ministras pirmininkas.

Lukiškių aikštė – mero politinė reklama?

Antradienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydama įvertinti galimai neteisėtus „Laisvės partijos“, atstovaujamos sostinės mero R.Šimašiaus, veiksmus, Lukiškių aikštėje, įrengiant paplūdimį ir naudojant tai politinės reklamos tikslais. Šį sprendimą pakomentavo ir premjeras.

„Sakiau jau savo poziciją, galiu tik pakartoti: idėja yra puiki, vieta yra netinkama, buvo geresnių vietų Vilniuje. Bet daliai vilniečių to reikia, dalis žmonių turi kitokią nuomonę. Kaip visada, jeigu kas liečia istorinę atmintį, paminklus, žmonių įamžinimą, mes visi turime nuomonę ir labai dažnai ji būna įvairi. Tai, kas mano, kad tai yra su rinkimais susijęs projektas, tas kreipėsi į VRK“, – komentavo S.Skvernelis.

Paklaustas, ar jis pats mato sąsajų su rinkimų kampanija, ministras pirmininkas atkreipė dėmesį, kad atsakymu į šį klausimą gali tapti viešojoje erdvėje netylančios kalbos apie Lukiškių aikštėje įrengtą pliažą.

„Geresnės „reklamos“ politinei partijai nereikia. Bet ar tai yra pažeidimai, aš abejočiau“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.