Žemaitijos policijos pareigūnų puotoje liejosi kraujas: įvykį bando nuslėpti „Atšventė“ Policijos dieną

Praėjusią savaitę minėtos Policijos dienos atgarsiai iki šiol netyla Žemaitijoje. Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate (TAVPK) aiškinamasi tarp aukštų policijos pareigūnų įsiplieskusio konflikto aplinkybes.

Žemaitijos policijos pareigūnų puotoje liejosi kraujas: įvykį bando nuslėpti.<br> Lrytas.lt koliažas
Žemaitijos policijos pareigūnų puotoje liejosi kraujas: įvykį bando nuslėpti.<br> Lrytas.lt koliažas
Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Išgertuvių stalas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Išgertuvių stalas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Greitoji pagalba.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 10, 2020, 1:38 PM, atnaujinta Oct 11, 2020, 7:39 AM

Jau kurį laiką viešai kalbama, kad naktį į spalio 3-iąją švenčiant Policijos dieną laikinasis Skuodo rajono policijos komisariato viršininkas Julius Priedininkas sumušė Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriaus vadovą Drąsių Butkevičių.

Tai penktadienį patvirtino ir Telšių apskrities komisariatui laikinai vadovaujantis Šiaulių AVPK viršininkas Ramūnas Sarapas.

Sumuštas D.Butkevičius apie 1 valandą nakties atvyko į Mažeikių ligoninę, ten gydytojai jam nustatė dešinės akiduobės dugno lūžį.

Be to, pareigūnui buvo nuskeltas dantis. Pareigūnas, kuriam buvo nustatytas 1,69 promilės girtumas, medikams teigė, kad sužalojimų patyrė per muštynes. Suteikus pagalbą vyras buvo išleistas gydytis į namus.

Apie įvykį medikai pranešė policijai. Išsiblaivęs D.Butkevičius kitą dieną pateikė savo versiją, kuri skyrėsi nuo kito konflikto dalyvio J.Priedininko pasakojimo.

Teisindamasis, kad nenori pakenkti vidaus tyrimui, R.Sarapas penktadienį nebuvo kalbus. Jis tepasakė, kad konfliktas įvyko ne namų aplinkoje, bet viešoje vietoje.

R.Sarapas teigė, kad dėl koronaviruso grėsmės Policijos dienai paminėti skirti oficialūs ir neoficialūs renginiai, jo nurodymu, buvo uždrausti.

Bet, „Lietuvos ryto“ šaltinių duomenimis, būrelis policijos pareigūnų profesinę dieną šventė vieno Mažeikių rajono kaimo pirtelėje.

Pokylyje dalyvavo ir laikinai Skuodo rajono policijos komisariato viršininko pareigas einantis J.Priedininkas, ir Telšių AVPK Organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriui vadovaujantis D.Butkevičius.

Abu vyrai gyvena Mažeikių rajone. J.Priedininkas anksčiau yra buvęs Skuodo policijos Reagavimo skyriaus viršininkas, o daugiau nei prieš 4 metus dirbo Mažeikių komisariate Kelių policijos poskyrio pareigūnu.

Dėl ko tarp išgėrusių vyrų kilo konfliktas, nėra žinoma. Kalbama, kad augalotą D.Butkevičių, kuris dalyvauja stipruolių turnyruose, J.Priedininkas įveikė stipriu alkūnės smūgiu į akį.

Šį incidentą norėta nuslėpti. Spalio 4 dienos policijos vidinio naudojimo įvykių suvestinėje pasirodęs pranešimas netrukus dingo.

R.Sarapas aiškino, kad apie tai nebuvo skelbta todėl, kad dėl šio įvykio ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas. D.Butkevičius nurodė jį sumušusį kolegą, tačiau atsisakė rašyti pareiškimą.

Vakar „Lietuvos ryto“ paklaustas apie šį incidentą D.Butkevičius mėgino neigti, kad tarp jo ir kolegos buvo kilusios muštynės – esą jis susižalojo parkritęs tamsoje, o pasekmės tokios sunkios todėl, kad trenkėsi į akmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.