Abiturientai nuo gegužės 3-osios galės grįžti į mokyklas, bus svarstoma ir dėl kitų klasių mokinių

Vyriausybė leido jau gegužės 3 dieną abiturientams grįžti į klases ir mokytis mišriu būdu. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė neatmeta galimybės, kad netrukus į klases galėtų grįžti ir kitų klasių moksleiviai.

Abiturientai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Abiturientai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Abiturientai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Abiturientai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abiturientai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 2:45 PM, atnaujinta Apr 15, 2021, 4:25 PM

Pasak ministrės Jurgitos Šiugždinienės, ugdymas baigiamųjų klasių mokiniams bus vykdomas mišriu būdu – ne mažiau nei 50 procentų numatyto ugdymo proceso turės būti organizuojama klasėse.

Ji pabrėžė, jog konsultacijos, kuriose nuo pirmadienio galės dalyvauti jau nebe 5, o iki 10 abiturientų, vyks iki gegužės 3 dienos. Po šios dienos abiturientai yra grąžinami į mokyklas, todėl šis punktas nustos galioti ir abiturientų skaičius bus neribojamas.

Svarstytų sugrąžinti ir kitus moksleivius

J.Šiugždinienė tvirtino, jog ministerija atidžiai stebės situaciją, ir neatmeta galimybės, jog į mokyklas galės grįžti ir kitų klasių mokiniai.

„Turėjome labai daug konsultacijų ir labai atidžiai vertiname galimybes vykdyti testavimą. Stebime situaciją, turime dvi savaites išsibandyti, kaip mums seksis susitvarkyti su abiturientų sugrįžimu ir testavimu. Tikrai nepamiršome 5-8 bei 8-11 klasių, jeigu matysime, kad susitvarkome, tai galėsime galvoti ir apie šių klasių atidarymą“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Vyriausybė taip pat pakoregavo sąrašą savivaldybių, kur gali būti taikomi švelnesni karantino reikalavimai – iš jo nuo balandžio 26 dienos būtų išbraukiamos 23 savivaldybės, įskaitant Kauno ir Alytaus miestus bei rajonus. Jose kontaktinis ugdymas bus galimas tik taikant kaupinių metodą. 26-iose savivaldybėse, tarp jų – Klaipėdos, Šiaulių miestų ir rajonų, ugdymas galės vykti netaikant papildomo testavimo.

Sveikatos apsaugos bei švietimo ministrai žadėjo, jog siekiant išvengti didelių apkrovų laboratorijoms, artimiausiu metu kaupinių testavimo metodiką mokyklose galės papildyti ir greitieji antigenų testai.

Vyriausybės plane taip pat numatoma, kad ugdymas mokyklose pagal pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas vykdomas nuotoliniu būdu, išskyrus specialiosiose mokyklose ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ugdomus mokinius pagal pradinio ir pagrindinio ugdymo, pradinio ir pagrindinio ugdymo individualizuotą, vidurinio ugdymo, socialinių įgūdžių ugdymo programas ir kai organizuojamos konsultacijos ne daugiau kaip 10 vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams.

Taip pat egzaminus laikantiems mokiniams, kurie baigia ugdymo programą pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas, kai egzamine vienoje patalpoje dalyvauja ne daugiau kaip 10 mokinių, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Nuo gegužės 3 d. ugdymas vidurinio ugdymo programos baigiamosios klasės mokiniams vykdomas mišriu būdu švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka bei užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitas būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Brandos egzaminai ar jų dalys vykdomi patalpose ne daugiau kaip 10 kandidatų, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą, arba 11-50 kandidatų, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą ir užtikrinant 10 kv.m. patalpos plotą vienam asmeniui.

Mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl kurtumo, vidutinio, žymaus, labai žymaus klausos sutrikimo ar kochlearinio implanto, visiško aklumo, aklumo su regėjimo likučiu, silpnaregystės, laisvės atėmimo vietose veikiančių mokyklų (skyrių) mokiniams pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas ar jo dalis vykdoma, kai patalpose yra ne daugiau kaip 10 mokinių, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą, arba 11-50 mokinių, išlaikant tarp visų patalpoje esančių asmenų ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą ir užtikrinant 10 kv. m. patalpos plotą vienam asmeniui.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.