Dėl naujų ribojimų – I. Šimonytės sąlyga: įvardijo tikslą, kurį pasiekus Vyriausybės planai keistųsi

Jei skiepijimosi tempai ir toliau išliks tokie aukšti, Vyriausybė yra pasirengusi persvarstyti ar net atšaukti kai kuriuos nuo rugsėjo vidurio įsigaliosiančius ribojimus, tvirtina premjerė Ingrida Šimonytė. Tiesa, jos teigimu, tam, kad tai būtų galima padaryti, per likusį mėnesį reikėtų paskiepyti apie 400 tūkst. žmonių.

Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Koronavirusas Lietuvoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2021, 3:36 PM, atnaujinta Aug 17, 2021, 3:48 PM

„Jeigu skiepijimo tempai išsilaikys aukšti, tuomet Vyriausybė yra pasirengusi persvarstyti siūlomus ribojimus ir juos modifikuoti arba visiškai atsisakyti, tačiau tam skiepijimosi tempai turi būti labai dideli. Mes per likusį mėnesį turbūt turėtume papildomai paskiepyti apie 400 tūkst. žmonių, kad galėtume kalbėti apie 70 proc. žmonių, turinčių bent vieną skiepą.

Stebime dabar paspartėjimą, turime į dieną apie 10 tūkst. naujai pasiskiepijančių žmonių. Tai yra labai svarbu“, – sakė ministrė pirmininkė.

Anot jos, kiekvieną dieną į ligonines patenka nuo 40 iki 50 koronavirusu užsikrėtusių pacientų.

„Tai tie žmonės, kurie ne šiaip serga, o serga taip, kad jiems reikalingos ligoninės. Gana sparčiai, deja, pildosi reanimacijų palatos, kiekvieną savaitgalį apie dešimt papildomų reanimacijos lovų yra užimama. Žmonės, kurie guli reanimacijoje, paprastai jau kovoja už gyvybę. Ne visiems ta kova pavyksta“, – apgailestavo I.Šimonytė.

Premjerė atkreipė dėmesį, kad visi keturi praėjusią parą nuo COVID-19 mirę asmenys buvo nepasiskiepiję. Taip pat ji pažymėjo, kad gydymo įstaigose sparčiai mažėja laisvų reanimacijos lovų, skirtų koronavirusu sergantiems pacientams.

Statistikos departamentas antradienį informavo, kad praėjusią parą Lietuvoje nustatyta 560 naujų koronaviruso atvejų, nuo šios infekcinės ligos mirė keturi žmonės.

Vienas mirusysis priklausė 70–79 metų grupei, trys buvo 80–89 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje