Po incidentų pasienyje su Baltarusija – A. Bilotaitės žinia: jie įsirengė filmavimo aikštelę, kur kuria netikras istorijas

Lietuva turi informacijos, kad Baltarusija, kurdama istorijas apie esą neteisėtus mūsų šalies pareigūnų veiksmus su migrantais pasienyje, įsirengė netgi filmavimo aikštelę, tvirtina vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Agnė Bilotaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-18 13:03, atnaujinta 2021-08-18 13:16

„Akivaizdu, kad Baltarusijos režimas naudoja įvairias priemones. Kadangi tai yra hibridinė ataka, mes matome įvairiausius bandymus skleisti dezinformaciją. Turime informacijos, kad netgi yra dirbtinai padaryta filmavimo aikštelė, kur yra imituojama, jog tai yra pasienis.

Ten yra filmuojamos tam tikros istorijos, skirtos vėliau klaidinti tiek tarpautines organizacijas, tiek ir skleisti dezinformaciją kitoms šalims, galbūt ir mūsų šalies žmones klaidinti“, – sakė ministrė.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) trečiadienį nusprendė užbėgti už akių Baltarusijos propagandistams, kuriantiems melagienas apie „žiaurius“ mūsų šalies pareigūnų veiksmus.

Pasieniečiai paviešino vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip keturi Baltarusijos pareigūnų paruošti migrantai-provokatoriai įeina į Lietuvos teritoriją ir lūkuriuoja, kol pasirodys pasieniečiai.

Šiems pasirodžius, jie grįžta atgal į Baltarusijos pusę, o ten, filmuojami baltarusių pareigūnų, pasakoja apie neva Lietuvoje patirtą smurtą.

„Baltarusijos pareigūnų filmuojami „nuskriausti“ migrantai emocingai pasakoja, „kaip juos mušė ir žalojo Lietuvos pareigūnai“. Eilinį „įrodymą apie Lietuvos pasieniečių žiaurumą“ užfiksavę Baltarusijos pareigūnai kartu su aktoriais pasišalina į savo teritorijos gilumą“, – rašoma VSAT pranešime.

Tiesa, A.Bilotaitė tikino negalinti pakomentuoti, ar ši medžiaga kuriama jos minėtoje filmavimo aikštelėje.

„Mes turėtume būti labai budrūs, atidūs ir nepriimti tos informacijos, kuri yra teikiama iš Baltarusijos pusės, kaip tikros informacijos, nes jie turi aiškų tikslą diskredituoti mūsų pareigūnus, Lietuvos veiksmus.

Mes turime parodyti, kad esame atsparūs tokioms nesąmonėms ir dezinformacijoms“, – įsitikinusi ministrė.

Primename, kad Vidaus reikalų ministerija (VRM) antradienį taip pat pranešė, jog Baltarusija įvykdė provokaciją, kuomet sieną neteisėtai kirto ir į Lietuvos teritoriją pateko 12 baltarusių pareigūnų. Reaguodama į tai VRM pranešime žiniasklaidai teigia stiprinanti pajėgas pasienyje.

Anot VRM, Šalčininkų rajone Baltarusijos jėgos struktūrų atstovai su skydais ir riaušėmis malšinti skirta ekipuote prievarta išstūmė 35 migrantų grupę ir patys įžengė į Lietuvos teritoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.