Prieš Vėlines – I. Šimonytės kreipimasis į žmones: prakalbo apie pasirinkimus ir rūpestį

Artėjant Vėlinėms, premjerė Ingrida Šimonytė kreipėsi į visuomenę, ragindama ne tik prisiminti mirusius, bet ir saugoti gyvuosius bei pasiskiepyti nuo koronaviruso.

I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 9:38 AM

„Lapkričio pradžioje tradiciškai prisimename tuos, kurių jau nėra su mumis, lankome jų amžino poilsio vietas. Ne viena tokia vieta atsirado šiemet, pandemijai nusinešus kažkam brangaus žmogaus gyvybę. Labai svarbu atsiminti tuos, kurie mus paliko. Tačiau dar svarbiau saugoti gyvuosius“, – teigia I. Šimonytė.

„Gyvendami laisvoje demokratiškoje visuomenėje, turime pasirinkimo galimybę, tačiau be galo svarbu prisiminti, kad visi mūsų pasirinkimai susiję su konkrečiais padariniais ir už juos reikia prisiimti atsakomybę. Tikiu, kad ateis diena, kai rytas prasidės ne nuo naujų koronaviruso atvejų ir mirčių statistikos, kai nebereikės epidemiologinių apribojimų. Kada ateis ta diena, priklauso nuo mūsų visų“, – sako premjerė.

Dėkodama tiems, kurie jau pasiskiepijo, ji ragina tai padaryti ir dvejojančius. Pasak I. Šimonytės, jau yra pakankamai duomenų, leidžiančių drąsiai teigti, kad vakcinos „daugybę kartų sumažina tikimybę sunkiai sirgti ar mirti, net jeigu negali šimtu procentų apsaugoti nuo užsikrėtimo“.

I. Šimonytė taip pat ragina ir pasiskiepijusius vengti nebūtinų kontaktų, laikytis disciplinos ir higienos reikalavimų. 

„Disciplina, rūpestis savo ir aplinkinių sveikata yra vienintelis veiksmingas kelias. Ypač per ilgąjį savaitgalį, kai susitinkame su artimaisiais, svarbu atsiminti, kad mūsų neatsargus elgesys gali tapti nauju smėlio kalneliu.Gyvenimas, ignoruojant koronaviruso pavojų, atsisakant skiepytis, nenorint girdėti epidemiologų rekomendacijų, – tai didėjantis susirgimų skaičius, perpildytos ligoninės, negalinčios padėti ne tik visiems susirgusiems koronavirusu, bet ir sergantiems kitomis ligomis“, – perspėja premjerė.

Ji atkreipia dėmesį, jog, mokslininkų teigimu, praktiškai visi nepasiskiepiję neišvengs koronaviruso, neretai ir sunkios formos. Menkstant sveikatos sistemos galimybėms, pasak jos, nebus galima išvengti didesnių ribojimų.

„Tikiu, kad galime priartinti dieną, kai pagrindo apribojimams nebebus, nes nebeliks perteklinės rizikos žmonių gyvybėms ir sveikatos paslaugų prieinamumui. Tačiau tik nuo mūsų visų pasirinkimo ir atsakingumo priklauso, kad per kitas Vėlines būtų mažiau naujų per metus supiltų kauburių. Skiepykitės, testuokite vaikus ir saugokite save bei savo artimuosius“, – kviečia premjerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.