Dūmus iš gedulo namų Rokiškyje pamatę žmonės sutriko: „Tikiuosi, ne mirusiuosius ten degina“

Panevėžio gatvės daugiabučio gyventojas kreipėsi į redakciją, dėl kitoje gatvės pusėje esančio pastato, rokiškėnams žinomo kaip viešbutis „Pas Angelę“. Taip pat ten įsikūrę ir laidojimo namai, kitos įmonės.

Pastatas, rokiškėnams žinomas kaip viešbutis „Pas Angelę“ .<br>Rokiškio Sirena nuotr. 
Pastatas, rokiškėnams žinomas kaip viešbutis „Pas Angelę“ .<br>Rokiškio Sirena nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Rita Grigalienė, rokiškiosirena.lt

2022-01-28 09:56, atnaujinta 2022-01-28 12:05

Skaitytojo atsiųstame vaizdo įraše matosi, kaip iš kamino į daugiabučio pusę virsta tiršti juodi dūmai. Keletas pakalbintų rokiškėnų sakė, kad panašus vaizdas dažniausiai būna matomas rytais.

Skaitytojas juokavo: „Tikiuosi, ne mirusiuosius ten degina“. Panevėžio gatvės daugiabučių gyventojai skundėsi, jog tokie dūmai iš pastato pasipila bent kartą per mėnesį, jais turi kvėpuoti daugiabučių gyventojai.

Pakalbinta D. Mediko įmonės darbuotoja Angelė Medikaitė – Kolosovienė atsakė, kad dūmai pasirodo tuo metu, kai užkuriama krosnis. Deginamos beržinės malkos. Moteris patikino, kad atliekų gedulo namai nedegina, mirusieji vežami kremuoti į Kėdainius.

Aplinkos apsaugos departamento komentaras

Ar iš tiesų beržinės malkos gali degti, skleisdamos juodus tirštus dūmus, paklausėme Aplinkos apsaugos departamento Panevėžio valdybos Kupiškio aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojų.

Pateiktas neoficialus komentaras, kad beržinės malkos užkūrimo momentu gali šitaip rūkti. Ar kūrenamos atliekos, sunku nustatyti. Reiktų tuo metu, kai kūrenama, eiti į vidų ir žiūrėti. Jeigu būtų nustatyta, kad degina kokias nors atliekas (yra spėliojimų, kad galėtų būti deginamos plastikinės gėlės ir pan.), tai jau būtų aplinkosaugos pažeidimas, turėtų būti skiriama bauda.

Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus vedėja Jurgita Jasiūnienė, informuota apie šį atvejį, gyventojams, pastebėjusiems dūminimą, patarė skambinti aplinkosaugininkams iš karto, kai tik jie pastebės šį „reiškinį“.

Kitu laiku nustatyti, kas buvo deginama, būtų sudėtinga. Pastebėję juodus dūmus, žmonės galėtų skambinti telefonu (8 5) 2732995. Pranešimai priimami visą parą. Taip pat galima skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.