Policija pradėjo tyrimą dėl galimų COVID-19 pažeidimų – akiratyje atsidūrė I. Šimonytė, V. Matijošaitis ir kiti svečiai

Kauno policija pradėjo tyrimą dėl respiratorių nedėvėjimo per Kauno – Europos kultūros sostinės renginį „Žalgirio“ arenoje.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir premjerė Ingrida Šimonytė<br>LRVK/Laimos Penek nuotr.
Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir premjerė Ingrida Šimonytė<br>LRVK/Laimos Penek nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 4:52 PM, atnaujinta Feb 8, 2022, 4:55 PM

Antradienį policija pranešė, kad administracinės teisenos procedūra pradėta dėl sausio 22-osios renginio „Žalgirio“ arenos amfiteatre, prieš pat oficialų Kauno – Europos kultūros sostinės (KEKS) atidarymo renginį.

Pasak policijos, teisena atliekama dėl Civilinės saugos įstatymo ir kitų civilinės saugos teisės aktų nesilaikymo, kai nusižengimas padarytas nepaprastosios padėties, karantino ar ekstremalios situacijos metu, jei ekstremalioji situacija ar ekstremalusis įvykis kelia pavojų žmonių gyvybei ar sveikatai,

„Toks sprendimas priimtas siekiant objektyviai ir tinkamai įvertinti viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimą pažeidimą. Tyrimo ir informacijos imtis nėra maža, todėl visa tai vertinsime pradėtos teisenos metu“, – pranešime nurodo Kauno policija.

„Žalgirio“ arenos amfiteatre renginyje sausio 22-ąją dalyvavo Kauno ir centrinės valdžios politikai, tarp jų – Kauno meras, premjerė, Seimo pirmininkė. Į jį iš viso kviesta apie 700 žmonių – valstybės vadovai, užsienio svečiai, ambasadoriai, miestų-partnerių delegacijų atstovai ir kauniečiai, prisidėję prie KEKS projekto.

Kai kurie renginio dalyviai žiniasklaidos fotografų užfiksuoti ant veido nedėvintys apsaugos priemonių. 

Tarp jų – pati Ingrida Šimonytė, Visvaldas Matijošaitis, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Tuo metu renginiuose uždarose patalpose jau buvo įsigaliojęs reikalavimas dėvėti respiratorius.

Už minėtą pažeidimą Administracinių nusižengimų kodeksas numato 500–1000 eurų baudą asmenims ir 1,5–6 tūkst. eurų baudą juridiniams asmenims.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.