G. Landsbergis: yra nemažai optimizmo dėl Ukrainos ES kandidatės statuso, tačiau viskas paaiškės EVT metu

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tikina, kad Europos Komisijos (EK) pasiūlytas žingsnis suteikti Ukrainai kandidatės į Europos Sąjunga (ES) statusą tikintis reformų įgyvendinimo yra daug kam priimtinas. Pasak jo, net kai kurie skeptikai išsakė pritarimą tokiam žingsniui.

Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-06-21 13:49, atnaujinta 2022-06-22 06:39

„Yra nemažai optimizmo. Tačiau, kaip ir minėjau anksčiau, diskusijos tebevyksta, dėl to pasakyti, kad jau tai yra laimėtas mūšis, dar negalime“, – antradienį Seime žurnalistams teigė G. Landsbergis.

„(Galutinis sprendimas – ELTA) paaiškės Europos Vadovų Tarybos metu, jos metu bus esminės derybos“, – pridūrė jis.

Ministras tikino, kad Lietuva kiekvieną dieną ambasadorių lygiu vykstančiose derybose stengiasi telkti daugumą ir įtikinti visas šalis, dvejojančias dėl kandidatės į ES statuso suteikimo Ukrainai.

„Tos dvejonės yra įvairios, atnešami visokie įvairūs pasiūlymai, kad gal sukeiskime vietomis, jog pirma ne kandidato statusas, pirma reformos, tada kandidato statusas arba dar kaip nors. Atrodo nedideli redakciniai pakeitimai, bet jie iš esmės gana stipriai keičia pačią Komisijos pasiūlymo logiką“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Europos Komisija praeitą savaitę pateikė rekomendaciją Ukrainai ir Moldovai tapti oficialiomis kandidatėmis į Europos Sąjungos nares.

Ukraina pateikė paraišką dėl narystės ES praėjus kelioms dienoms po to, kai Rusija vasario pabaigoje pradėjo invaziją. Moldova ir Sakartvelas pateikė tokias pat paraiškas. Remdamiesi Komisijos rekomendacija, ES vadovai dabar turi nuspręsti, kaip elgtis toliau. Sprendimo tikimasi šią savaitę vyksiančioje Europos Vadovų Taryboje Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.