G. Landsbergis prancūzų leidiniui: kol diskutuojame apie energijos kainų ribojimą, daugelis ukrainiečių neturi stogo virš galvos

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako suprantąs, kad artėjanti žiema dėl Rusijos pradėto energetinio karo daugeliui Europos gali būti ir nepatogi, ir netgi beviltiška. Visgi, prancūzų leidiniui „Le Journal du Dimanche“ pažymi Lietuvos diplomatijos vadovas, kol ES narės diskutuoja apie energijos kainų ribojimą, daugelis ukrainiečių dėl Kremliaus sukelto karo veiksmų neturi net stogo virš galvos.

Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 1:30 PM

„Suprantu, kad ši žiema daugeliui Europos namų ūkių nebus patogi ir netgi bus beviltiška (...). Tačiau vasario 24 d. įsiveržimas į Ukrainą mums davė esminę pamoką: taikos Europoje nebegalime laikyti savaime suprantamu dalyku. Mūsų finansiniai ir logistiniai sunkumai nepalyginami su Ukrainos ir kiekvienos jos šeimos patirtais nuostoliais. Kol diskutuojame apie energijos kainų ribojimą, daugelis ukrainiečių neturi net stogo virš galvos ir toliau bėga nuo bombardavimų ir kovų mūšio lauke“, – leidiniui sakė G. Landsbergis.

Interviu „Le Journal du Dimanche“ politikas akcentavo, kad nuolaidžiavimas Rusijai negali užtikrinti stabilumo ir taikos.

„Nuolaidžiavimas niekada neveda prie taikos, jis verčia tironus manyti, kad laisvasis pasaulis yra silpnas ir neapsisprendęs. Tai žinome nuo Miuncheno konferencijos su Hitleriu 1938 m. ir turėjome prisiminti per Rusijos invaziją į Sakartvelą 2008 m. ir Krymo aneksiją 2014 m.“, – teigė ministras.

„Po 2014 m. ir Krymo aneksijos kai kas manė, kad Ukrainos siekis prisijungti prie ES ir NATO gali būti paaukotas, kad Rusija taptų geranoriška, tačiau tai tik paskatino ją pradėti didžiausią konfliktą ant mūsų europinės žemės nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – pridūrė politikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.